Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 13:43 13 822 26

Божков е получил лиценз през декември за дейността, в която го обвиняват

  • васил божков-
  • хазарт-
  • лиценз

Прокуратурата не е разполагала с такива доказателства и сега тепърва ги събира

Божков е получил лиценз през декември за дейността, в която го обвиняват - 1
Снимка: БГНЕС

"Сега става много по-трудно. Някъде в средата на декември 2019 г. (бизнесменът Васил) Божков е получил лицензи за дейността, за която сега му се повдигат обвинения". Това заяви адвокат Людмил Рангелов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него прокуратурата не е разполагала с такива доказателства и сега тепърва ги събира. Той прогнозира, че ако въобще се случи екстрадиция на Божков, то тя няма да бъде скоро, а ще се проточи.

Адвокат Рангелов заяви, че може само да се предполага дали Божков е имал предварителна информация. Действията на прокуратурата предполагаха, че се върви натам. Явно е, че Божков няма да може да осъществява тук търговска, стопанска или друга дейност, обясни юристът.

Според него цялата картина на обвинението може да се промени от защитната теза.

"Ако конкретно лице е обвинено за действия, то е най-добре информирано. Най-силното оръжие срещу обвиненията са обясненията на самото лице", поясни Людмил Рангелов.

Относно информациите, че Божков е потърсил помощ от Русия за освобождаването си от ареста, българският юрист смята, че това са "хипотези и предположения".

"След като излезе информацията, че Божков е арестуван, ден-два след това казах, че не е нужно Божков да е в килия или в изолация. Достатъчно е да бъде установен и най-вероятно така е било", припомни адвокат Рангелов.

Припомняме, че бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

По информация на прокуратурата от 13 февруари 2020 г. все още се прави преводът на молбата за екстрадицията на Васил Божков, която надвишава 200 страници.

Към тази дата обвиненията на Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние.

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.

На 12 февруари прокуратурата претърси ресторанта на негов приближен - Александър Тумпаров.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактите говорят

    7 18 Отговор
    Това е ЛЪЖА !!!!!
  • 2 Факт

    13 51 Отговор
    Божков = най голямата финансови измамник в историята на България...... дори KTБ не е заграбила толкова много

    Коментиран от #11

  • 3 Знам

    10 21 Отговор
    Като го гледам как изглежда ми става ясно всичко.
  • 4 Ивайло

    22 26 Отговор
    Айде стига вече с тоя Божков!!! И ютията да включиш и тя за него ще ти заговори!!! Писна ми да му гледам препарираната мутра!!! Наемете някой да го ликвидира и да се приключва тая сага, елементарно е!!! ;)))

    Коментиран от #5

  • 5 Барльо

    87 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    Министъра на финансите къде е дремал тоя палячо....оставка

    Коментиран от #13

  • 6 Гешев

    54 4 Отговор
    Да му ядете к.ра на Божков хахаха
  • 7 унуфри

    76 2 Отговор
    За всички е ясно, че черепа беше поръчан и сготвен.
  • 8 Байно

    21 11 Отговор
    Интересното е дали сега покровителите му ченгета ще тръгнат да го спасяват? Или ще си мишкуват по дупките.
  • 9 Брах ви лайката гербаджийска

    61 4 Отговор
    Оставка на герберастката шайка ще реши всички проблеми
  • 10 El chochone

    47 1 Отговор
    Прокуратурата да отговаря защо го изпусна??? Или си е платил или са некадърници.

    Коментиран от #17

  • 11 Ххх

    82 6 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Божков може и да е измамник, но ГЕРБ управляват от 10 години. Как така досега всичко беше наред, и в един момент някой се събуди, плесна се по челото и се сети, че Божков е измамник, изнасилвач и поръчител на убийства ? И досега нищо не беше известно на съответните органи и институции ?
  • 12 Френдо

    26 0 Отговор
    Васе, то от голям, смехът вече се превърна в истеричен. Де що има "специалисти", все лаят и тълкуват по медиите, та...истерия брат. Ай наздраве!
  • 13 Ххх

    40 1 Отговор

    До коментар #5 от "Барльо":

    И ти вярваш, че е спал, така ли ? И Божков е плащал само на комисията по хазарта, пачките по - нагоре не са стигали ?
  • 14 Последния софиянец

    27 4 Отговор
    Бошков получил лицензи от Герб за убийства и изнасилвания. Сега ми се изясниха нещата.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ивайло

    17 22 Отговор
    Не мога да разбера какви са тия примати дето слагат минуси на всеки коментар, който е против Божков??? Най-вероятно това са същите примати, които търкат билетчетата му и вярват в небесни картофи за бързо забогатяване!!! Забогатя само Божков, и то от такива като тези примати!!! А за тях - по един голям ... ядец!!! ;)))

    Коментиран от #22

  • 17 унуфри

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "El chochone":

    Защото в България гешефтурата обича да води задочни дела, накрая ще сключат споразумение :-)
  • 18 Кой68

    21 0 Отговор
    Някои продължават да съдят за другите по-себе си и като нямат аргументи се започва със цинизмите...Та как така сега пък Божков има лиценз се разбра?Прокуратурата какво е гледала...
  • 19 ???

    20 0 Отговор
    Хайде стига с този превод от 200 страници. По телевизията пълно с експерти арабисти, икономисти, психолози,енергетици и тям подобни.Утре да не кажете, че трябва да го пратите с пощенски гълъб.
  • 20 Братя Гелешеви

    9 1 Отговор
    Аз в ТОТОТО, а той у прокуратурата. Кеф!
  • 21 Мнението

    5 12 Отговор
    на някой друг платен червен адвокат защитник на крадци и престъпници няма ли да публикувате!
  • 22 До Ивайло

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "Ивайло":

    Какви може да са пич освен розово-червени кухи кратуни квичящи за "достоен живот" а всъщност се явяват застъпници на крадци и престъпници!
  • 23 Розета

    7 1 Отговор
    Защо много хора пишещи тук се очудват на лъжите и вечните врътки на прокуратурата или правителството ? Те са ежедневни и в медиите и в пресата !
  • 24 незнайко

    1 1 Отговор
    Как си ги смучите от пръстите тези статии не е истина !!! Това което е написано, вече и децата могат да го напишат като есе !!!
  • 25 ТРОШАЧА

    6 2 Отговор
    Божков си заслужава затвора хиляди пъти но за съжаление прекалено смотани хора са във властта за да се стигне до там. Горанов а ти корумпиран мръсен боклук как така си още финансов министър като всичко това за хазарта е минало през теб и с резолюция,, ДА'' си го подписал лично ти... а? Нещастна мишка и подмолна подлога !???
  • 26 Иванов

    1 0 Отговор
    Божков може и да е спестил данъци, които е дължал на хазната, но поне не е заграбил от икономиката на България милиарди като банкера-беглец Цветан Василев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове