Last news in Fakti

10 Юни, 2023 21:47 6 267 21

Ген. Красимир Петров: Пламен Галев беше лидер, Ангел Христов му беше като бледа сянка

  • генерал касимир петров-
  • пламен галев-
  • ангел христов

Казаха ми, че Пламен е човекът, който транспортира дрогата от Дупница до София, заяви бившият директор на Специализирания отряд за борба с тероризма

Ген. Красимир Петров: Пламен Галев беше лидер, Ангел Христов му беше като бледа сянка - 1
Снимка: БНТ

Криминалните сюжети и нещастните случаи през последните седмици вървят паралелно с политическите процеси в старата. Ангел Христов беше погребан в Дупница след като полицията извърши проверка на издадения смъртен акт.

Масивен инфаркт е заключението на медика, констатирал смъртта. На погребението на Христов бяха забелязани много от неговите бивши колеги - барети.

Участвали ли са Пламен Галев и Ангел Христов в престъпни схеми, докато са били барети и кой се ползва от услугите им в държавата, след като напускат службата?

"Пламен Галев беше лидер, Ангел Христов му беше като бледа сянка, нямаше собствено мнение и нещата ескалираха", заяви в "Говори сега" ген. Красимир Петров, бивш директор на Специализирания отряд за борба с тероризма.

По думите му е имало данни за участие на Пламен Галев в пренос на амфетамини.

"Казаха ми, че това е човекът, който транспортира дрогата от Дупница до София. И Красимир Каменов-Къро, и братя Галеви са от страната на правонарушителите, не знам дали са имали контакти помежду си или не, може да има колумбийска връзка. Едва ли починал е влязъл Ангел Христов, може да е влязъл с чужд паспорт, всичко се свързва с пари и канали", каза ген. Красимир Петров.

Източник: БНТ


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 2 Отговор
    Над убитите или Живи Мутри Тегне Проклятието на Силиконките
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатана Z

    15 2 Отговор
    Генeрал Красимир Петров проговори след 6-годишно мълчание. Пред Btv той определи периода, в който е бил началник на специализирания отряд за борба с тероризма, като своята Голгота.



    Никога не съм обслужвал чужди или бандитски интереси. Никога не съм предавал колегите, с които съм работил. Съвестта ми е чиста, категоричен беше той, визирайки провала на акцията на МВР в квартал "Белите брези" през 1994 г.
  • 5 Няма що

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Видяхме снимки - 200 маргинала изкарани от ефбетовете на жълтите павета
  • 6 Дими

    13 0 Отговор
    Директоре, да беше казал защо ? Системата какво произвежда в България ? Това са мъжкари, силоваци.
  • 7 футурологъ

    8 1 Отговор
    тия уйдюрми, са важни за престъпния контингент. Но, дами и господа, обществото не се интересува от чалгарските ви истории....... носете си отговорноста за простотиите, които сте извършили, в ущърб на интересите на социумъ. Ако искате да станете известни, да бяхте се явили на кастинг в "Талантите", или друго реалити шоу. Ако не разбирате посланието ми, идете при някоя кадърна психоложка. Смешно е да ни занимавате с психологичните си проблеми......... Самият факт, че някой осъзнава фактите. От квантова гледна точка, е предостатъчен.......... На беззаконието в милата ни Родина, му се вижда края!
  • 8 Кои са Галеви ??????

    23 0 Отговор
    Бившата барета Пламен Галев е изкарал специализация в Америка по покана на ФБР !
    Пламен Галев и Ангел Христов, по известни като Братя Галеви, са бивши служители в отряда на баретите. В началото на 90-те години Пламен Галев ръководеше отряд от 30 души и тогава се запозна с Ангел Христов. В отряда на Пламен Галев и Геле беше и Златко Баретата. Галеви реално го взеха при себе си и го направиха командос. След това Златомир Иванов напредна в службата и по-късно ръководеше свой отряд“ ......В средата на 90-те години някъде 1993, мисля беше "Братя Галеви" заминаха на 3-месечна специализация в Америка за обучение за борба с наркотрафика по покана на ФБР.......останаха 5 месеца, минаха и други специализации.....
    Пламен Галев беше и личен охранител на някогашния американски посланик у нас Хю Кенет Хил, след като в щатското посолство се получила информация, че дипломатът е застрашен от бомбен атентат...... Алексей реално никога, ама никога шеф не им е бил.....там е друга бира.....
  • 9 Кои са Галеви ??????

    13 2 Отговор
    Чудя се само ген. Красимир Петров, склероза ли го гони или що ?

    По думите му е "имало данни" за участие на Пламен Галев в пренос на амфетамини......... А дали е имало данни и за други стоки да питам за Югославия ? Американски ?
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    Криминално проявения Христо Бански е открит бездиханен тоест мъртъв в Апартамента си в Град Дупница
    Интернет и Нюз 2 Бг
  • 11 Дженеръл илектрик

    13 0 Отговор
    Някои мутри от 90-те успяха да доживеят и досега, което е учудващо дълголетие в тези среди.
  • 12 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    7 2 Отговор
    Един специалист много добър в професията си.За съжаление УПОТРЕБЕН ПОЛИТИЧЕСКИ И ЗАХВЪРЛЕН КАТО НЕУДОБЕН КОГАТО Е ЗАПОЧНАЛ ДА ПРЕЧИ,НА КОРУМПЕТАТА.

    Коментиран от #13

  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Неудобните биват отстранявани по една или друга причина Било от Мвр Партии Политика Водещи на Радио или Тв
  • 14 Да почива в мир човека.

    11 3 Отговор
    Ангел Христов – Геле, чиято смърт, обявена на 3 юни, развинти болните въображения и роди най-невероятни версии. Оказва се обаче, че той е бил тежко болен от рак през последните години. Диагнозата на Геле била неизлечимо онкологично заболяване на белия дроб. Тя му е поставена преди няколко години. Влизайки във финалния стадий, Христов решава да се завърне тайно в България, за да може да издъхне сред най-близките си хора.След аутопсията като конкретна причина за смъртта му съдебните медици посочиха запушена коронарна артерия, имало е и множество тромбози в кръвоносните съдове, които са затруднили кръвообращението.
    Според слуховете Геле е живял поне от една година в България. След като му
    е поставена тежката диагноза и се оказва, че не му остава много живот, той предпочел да прекара края на живота си у дома, при семейството си, с което винаги е имал силна връзка. Живял е незабележимо и без да афишира присъствието си – не че и MBP е положило много усилия да го търси.Издъхва в дома си, сред най-близките си хора.
    „В Дупница всички знаехме, че си е тук”, казват хора от града.......
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    Пред Съдбата Всички Сме Равни
  • 17 Турчин

    10 3 Отговор
    Много генерали имате. На всяка крачка генерал.
  • 18 И понеже утре, у други ден

    1 6 Отговор
    И Алексей ще го пишат да изпреварят събитията...Ето какво казва пред в. Труд Алексей Петров за бизнеса си, малко след като на 14 август 2002 г. бе прострелян пред комплекс Спартак през 2002 г.:
    В 40-годишния си живот успях да се образовам от 15-годишен в полицейското училище в Пазарджик. После завърших Висшия икономически институт. От 1999 г. съм докторант в катедра Интелектуална собственост. Служих в СОБТ до 1992 година. Напуснах по своя воля. Междувременно бях съдружник в над 50 фирми. С повечето от тях се гордея. Започнах частния си бизнес от сауната на комплекса Спартак. Взех я под аренда. Аз и една чистачка я чистехме, сам сковах ламперията. По покана на Левски създадох същевременно и клуб по карате, който неизменно от 10 години е републикански шампион... А в Спартак (застрахователната компания - бел. ред.) винаги са работели почтени и кадърни хора. С част от тях преди 12 години създадохме Съюза на бившите барети. Целта беше да си помагаме и да предпазим нашего брата в онези сложни времена от изкушенията да мине от другата страна. Оттогава до днес тези хора създадоха хиляди работни места в търговията, производството и финансовата област... Азе преди четири години станах изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива. Член съм на надзорния съвет на НОИ. В управителния съвет на Левски съм и лично подпомагам няколко спорта. И съм консултант в няколко фирми - някои с национално значение, от които получавам повече от прилични доходи...
  • 19 бай Иван

    4 1 Отговор
    Боже колко е остарял Краси Петров . Направо не можах да го позная на снимката.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 И аз

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "бай Иван":

    Като бай Иван!
    Лелеее Краси, колко си се здухал пич!
  • 21 И аз

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "бай Иван":

    Като бай Иван!
    Лелеее Краси, колко си се здухал пич!