Last news in Fakti

7 Декември, 2023 15:35 3 482 10

След кратко преследване, полицията арестува трима рецидивисти - „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“

  • рецидивисти-
  • домови кражби

При обиски на жилища в София са открити и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети, подпомагащи престъпната им дейност

След кратко преследване, полицията арестува трима рецидивисти -  „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“ - 1

При спецоперация в София арестуваха трима рецидивисти с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“. Те са от активния престъпен контингент . За задържането им е помогнал обикновен гражданин.

На 5 декември на територията на ж.к. „Лагера“ автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с гражданин и да бягат. Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана - двама от униформените, а третият - от гражданина.

При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи. При последвалата проверка било установено, че те са от активния криминален контингент „домови кражби“ и са известни в ъндърграунд средите с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“. Имат множество криминални регистрации и са осъждани за кражби.

Малко по-рано, придружаван от майка си, мъжът видял тримата рецидивисти, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор, те избутали жената и побягнали. При обиските от тях са иззети накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми.

В рамките на разследването са претърсени няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети, подпомагащи престъпната им дейност. Не е установено от къде са отнети чат от намерените накити.

Задържаните са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И УТРЕ

    38 1 Отговор
    НАШИТЕ ДОБРИ СЪДИИ ЩЕ ГИ ПУСНАТ

    Коментиран от #2

  • 2 Слави

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "И УТРЕ":

    Те не са съседите а масово "новите" врати се заключват с електромагнит. С помоща на една по-голяма отверка съм виздал как ги отварят ромите.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "Слави":

    циганите не са роми ром е алкохолна напитка
  • 4 Славчо,

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Слави":

    Ромът е в, при обичайните за България климатични условия, течно агрегатно състояние. Би ли ми обяснил как една течност борави с отверТка, отФорко?!!!?
  • 5 Шопо

    6 2 Отговор
    Тези отварят апартаментите на случаен принцип затова са ги хванали.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сссс

    5 0 Отговор
    Тъмнозеления етнос
  • 8 Ветеринарен психолог

    4 3 Отговор
    И след кратка пледоария съдът ги пусна по живо,по здраво.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.