Last news in Fakti

17 Юни, 2021 07:52 3 267 14

Над 2000 домови кражби в страната за първите пет месеца на 2021-ва

  • домови кражби-
  • обир-
  • крадци

Предпочитаното от крадците време за извършване на престъпление е периода между 9 и 12 часа, когато повечето от домовете остават без пряко наблюдение

Над 2000 домови кражби в страната за първите пет месеца на 2021-ва - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Над 2 хиляди домови кражби са били извършени в страната за първите пет месеца на годината.

Предпочитаното от крадците време за извършване на престъпление е периода между 9 и 12 часа, когато повечето от домовете остават без пряко наблюдение, съобщават от МВР.

Поводът за предупреждението е третото издание на кампанията на европейския фокус „Ден за превенция на домовите кражби“, който се провежда днес.

Целта е да се повиши информираността на гражданите затова как могат най-ефективно да се защитят от престъпни посегателства.

Домовите кражби, според статистическите данни, продължават да заемат сериозен дял в престъпната дейност, въпреки че тези престъпления са намалели заради пандемията.

Според информацията от главна дирекция „Национална полиция“, за първите пет месеца на 2020 година са били извършени 2 258 домови кражби като разкрити са 25 на сто от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма конкуренция

    14 0 Отговор
    Много неграмотни цигани, неспособни да се изхранват с честен труд, и заработват нощно! Ама и ние сме прости, енергото ни дава ток, а ние не слагаме вечер жица където трябва, за да пази къщата от такива индивиди!

    Коментиран от #11

  • 2 SAAB

    9 1 Отговор
    Всички кражби водят до .....чИкмИджето !
  • 3 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Нали се хвалеха миналата година че е паднала престъпността?
  • 4 Умножете по 2

    15 0 Отговор
    Защото много от гражданите вече не си правят труда да сигнализират на МВР писарите.
    Защо в УСА не си заключват вратите ? Ами влез ей така и може да не излезеш след това.
  • 5 Сандокан

    8 1 Отговор
    Нещат да работим бате, бмвто фърга маслото, децата и те, железото свърши, жената не изкарва, уинбета е върви, това живот ли е
  • 6 МВР Шеф

    12 1 Отговор
    Едно е ясно - кражбите нямат нищо общо с Бойко Борисов и ястребите му. Те не крадат, а само си вземат!
  • 7 Имаш дом-имаш домова кражба

    2 5 Отговор
    Стани бездомник,че да видим тогава кой ще ти открадне пейката..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мармалад

    5 2 Отговор
    Питайте в Германия колко са и дали нашите които отидоха там не са способствали за някакъв ръст на такива.Иначе 2000 домови кражби за 5 месеца за цялата страна не са много. Като цяло престъпленията не са както бяха през 90 години.Пък и хората са по богати .Сега вземат парите и злато а техниката не е вземат защото докато е продадат остарява и си остават с носенето
  • 10 МеВеРе

    6 0 Отговор
    Стига с тези инсинуации, родната полиция и джендърмерия има по важни задачи, като охрана на гейпарадите и черешите.
    Боклуците си вкъщи, си ги пазете сами.
  • 11 Миро

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма конкуренция":

    Това не са цигани. Грешиш много. Това са добре организирани банди и групи . Изключително добре са подготвени. София е разделена по райони и отделните групи действат само в тях. Има и приходящи които именно са тези 25 процента които са заловени. Останалите не ги хващат а и да ги хванат после ги пускат. Имат си съгледвачи които наблюдават и дават информация и действат. Дълга тема . Набележат ли те са те обрали и няма спасение. Засечеш ли ги може и да те убият като нищо. Знае се кои са и нищо.
  • 12 Перо

    3 0 Отговор
    Всички ще запомнят мутренското управление!
  • 13 Домоуправител

    3 0 Отговор
    Това го правят приятелите на Б.М.Б. Кражба, кражба, кражба...
  • 14 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Точно така - работа требе со гражданите !!
    Ако / например / ги нема гражданите въобще в страната, че и селяните на РБ, продали са де що имат имот и са хукнали по света.......Кого ще грабят апашите.......? Тези, които са създали законите в тази страна !!! Тях трябва да грабят, за да създадат свястни закони, за да има редс и справедливост в тази държава.
    Докато са в качеството си на богопомазани и богоизбрани, докато се дърлят в Парламента за щяло и нещяло, с единствена цел, да не свършат някаква общополезна работа, някои хора ......така ще да е !! И "работа" бол за полиция, прокуратура, адвокати, съдии.......