1 Октомври, 2021 16:47 1 991 3

Задържаха рецидивист за домови кражби

  • рецидивист-
  • домови кражби

Той им предлагал услуги за почистване, а възползвайки се от разсеяността им бързо се ориентирал в обстановката и отмъквал пари и вещи

Задържаха рецидивист за домови кражби - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на Четвърто РУ задържаха мъж, извършил серия домови кражби в столицата. Полицейските действия стартирали след подадени множество сигнали за кражби на пари и вещи от домове на самотно живеещи възрастни хора.

В хода на разследването криминалистите установили идентичност в механизма на престъпленията - непознатият влизал в чуждите домове под предлог да ползва сервизно помещение. След осъществения контакт със стопаните, той им предлагал услуги за почистване, а възползвайки се от разсеяността им бързо се ориентирал в обстановката и отмъквал пари и вещи, които му попадали в полезрението.

Така е установен и задържан извършителят - 26-годишен мъж, с криминалистически регистрации в полицията и осъждан за подобни престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 194 от НК, предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    9 0 Отговор
    Този, ако се беше възползвал от "отчаяните съпруги" по домовете....щеше да си живее живота. Те сами щяха да му дават това, от което има нужда.
  • 2 12345

    7 0 Отговор
    В провинцията да се засилят мерките,който го хванат къртовски обществен труд та да му дойде акъла.
  • 3 Вуй

    0 0 Отговор
    След няколко дена ще го пуснат