14 Февруари, 2014 18:36 1 581 0

120 задържани на протеста в Пловдив

  • протест-
  • пловдив-
  • 120 задържани

Прокуратурата упреква Тотев, че късно е предприел действия да прекрати протеста

120 задържани на протеста в Пловдив - 1
Снимки: БТА

Образувани са 5 бързи полицейски производства за хулиганство,  престъпление против изповеданието и телесна повреда от Наказателния кодекс във връзка с проведените протестни шествия в Пловдив и ескалиралото напрежение,  съобщиха от Прокуратурата.

Образувани са 2 досъдебни производства за хулиганство и унищожаване и повреждане на имущество. Образувана е преписка срещу лице по престъпление за ксенофобска проява.

В опазване на обществения ред са участвали 207 полицейски служители  и 50 служители на жандармерията.

В районните полицейски управления на Пловдив са отведени общо 120 лица за проверка на съпричастността им към извършените правонарушения.

След установяване, че протестът излиза извън рамките на разрешените места за провеждането му (протестиращите са се насочили към Джумая Джамия и Генералното консулство на Република Турция в гр. Пловдив), полицията е поискала от кмета на града да предприеме действия с искане за незабавно прекратяване на шествието, съобразно правомощията му по Закона за събранията, митингите и манифестациите. Подобни действия не са били предприети от Иван Тотев, кмет на Пловдив. Той е издал заповед за прекратяване на проявата едва в 15 ч., след овладяването на възникналата ситуация от органите на МВР.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА