Last news in Fakti

15 Юни, 2024 14:09 1 526 13

Полицията в Кипър не работила по трите жалби от убита българка за домашно насилие

  • кипър-
  • убийство-
  • пафос-
  • българка

48-годишният ѝ съпруг продължава да бъде настанен под охрана в болницата в Пафос

Шокираща новина за полицейско бездействие на кипърската полиция се появи по случая с убийството на 41-годишната Петя Кратева от България в Пафос. За предполагаем извършител е смятан 48-годишният ѝ бивш съпруг.

Cyprus Times вече разкри, че жертвата и извършителят са били в постоянен конфликт напоследък. Всъщност преди няколко дни срещу извършителя е била издадена заповед за арест за инцидент с насилие в семейството.

За съжаление силите на реда на Острова на Афродита не са имали време да изпълнят , тъй като извършителят не е бил идентифициран.

Пред държавното радио говорителят на полицията Христос Андреу заяви, че има общо три жалби от убитата съпруга.

"Първото дело по този въпрос беше жалба през 2019 г., която беше оттеглена през 2020 г. от самата жертва. Втората жалба е от 17 март 2024 г., когато на екипа за семейно насилие към полицейската дирекция в Пафос е докладвано, че жертвата е била нападната от заподозрения два дни по-рано, но в писмено изявление той е заявил, че не желае да бъде съден.

Въпреки това е била образувана наказателна преписка с цел да бъде предадена на правната служба, а последната жалба е подадена на 11 юни, когато жертвата е подала нова жалба срещу заподозрения, че я е нападнал и пребил", разкри Христос Андреу.

Що се отнася до 41-годишната жена, той каза, че "тя е била помолена да отиде в приют, но е отказала и е продължила да стои в жилището си".

По думите на Андреу двойката е разведена и живее в отделни домове от ноември 2023 г. насам.

Разследващ полицай проверява твърденията за небрежност при убийството на 41-годишна жена в Пафос.

Началникът на полицията е разпоредил разследване, за да се разгледат оплакванията на гражданин, че не е имало отговор на четирите му обаждания до полицията относно жестокото убийство.

48-годишният българин продължава да бъде настанен под охрана в болницата в Пафос.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    14 7 Отговор
    Кипърците са фашистки с и га ни и нищо няма да направят за да защитят българин. Държавата им работи само за робовладелци.
  • 2 сведущ

    8 7 Отговор
    Нали ако отиде във приют, трябва да дадат жилището й на друг човек, така е по закон. А в приют не може да работи като жрица.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Я пак

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ссс":

    Христо Андреев, чист българин!
  • 5 Щом

    13 3 Отговор
    ѝ е предложено защитено жилище и тя отказва , какво да направи полицията с него ?

    Коментиран от #8

  • 6 Сила

    9 8 Отговор
    Ето го бе, традиционното БГ семейство.... У нас и в други държави, но със същия манталитет и начин на мислене и действия......!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 полк Марков

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Сила":

    За по-младите поколения, това е традиционното семейство. Освен ако нямат баща като мен, аз не съм ревнив.
  • 8 сведущ

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Щом":

    А какво, да си загуби жилището и да иде в приют, задето е подала жалба? Това е изнудване от страна на кипърските власти, където разделение на властите не съществува защото са си едни и същи.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 сведущ

    5 0 Отговор
    Да не говорим, че в приютите не е по-безопасно. Това само твърдения на полицията ли са, или има саморъчно подписана декларация, че отказва приют за бездомни? Не съм кипърски адвокат, но такава ми е презумпцията, че ако от полицията казват, че тя отказва приют, трябва твърденията да са подкрепени с дукоменти.
  • 11 Име

    1 3 Отговор
    Човек с връзки!

    Коментиран от #12

  • 12 полк Марков

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Име":

    Много yйски изпиват тия връзки.
  • 13 Буцефал

    0 3 Отговор
    А бе на кой му пука за некви Бугарски цигани