Last news in Fakti

12 Януари, 2012 18:15 1 021 0

Рашидов: Усилията в киното да продължат

  • вежди рашидов-
  • кино-
  • love.net-
  • tilt
Рашидов: Усилията в киното да продължат - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави работещите в сферата на киното за утрешния празник - Ден на българското кино.

„Щастлив съм, че през изминалата година, въпреки трудностите, успяхме да намерим средства да финансираме новото българско кино - от „TILT”, през „Аве” и „Островът” до „Love.Net”, „Кецове” и „Подслон”. Никога в историята на Министерството на културата не са давани толкова много пари за кино, както сега“, пише министърът в приветствието към гилдията, разпространено от пресцентъра на културното министерство.

„Радвам се, че през 2011 година в България дойдоха да снимат с участие и на наши екипи и истински холивудски звезди като Арнолд Шварценегер и Брус Уилис, най-вече защото когато те си заминаха, навсякъде разказват прекрасните си впечатления от нашата страна - това, което ние като че ли по-трудно правим“, допълва той.

„Отдавна не са излизали толкова много нови български филми едновременно, както през последните две години“, отчита като позитив министърът.

Той пише и за публиката в киносалоните: „Родните кино заглавия и през 2011 година събираха почитатели и публиката ни свикна да ги търси там, където по-рано бе свикнала да гледа само чуждоезични екшъни. Това е важен знак, че съзидателният процес в киното не бива да спира и трябва да продължим съвместните си усилия то да се реди на достойно място по световните екрани“.

„Скъпи филмови дейци, надявам се, че и през новата 2012-та на редовните и извънредни конкурсни сесии за игрални, документални, научно-популярни и анимационни филмови проекти ще се появят различни като жанр и режисьорски похват предложения, които ще извървят успешно пътя не само до екрана, но и до сърцето на публиката“, завършва пожеланията си министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА