Last news in Fakti

28 Юни, 2018 21:00 3 801 5

Обявиха Шакира за нацист

  • шакира-
  • нацизъм

Певицата използвала нацистки символ в реклама за турнето си 

Обявиха Шакира за нацист - 1
Снимка: БТА/АР

Колумбийската певица Шакира изтегли от официалния си бутик колие с изображение на черно слънце - използван от нацистите символ, след остра реакция в социалните мрежи, съобщи AFP.

Макар изображението на черното слънце - кръг, в който има слънце, обградено от 12 лъча, да не е използвано единствено от крайната десница, промоутърите на концертите й "Лайв нейшън" решиха да изтеглят от продажба колието с този символ.

"Колието, замислено от "Лайв нейшън" за турнето "Ел Дорадо" на Шакира, е базирано върху предколумбовата иконография", поясни американската компания на страницата си в Тwitter.

Някои фенове обаче изразиха безпокойството си, тъй като дизайнът на колието има случайна прилика с неонацистки изображения. Затова изтеглихме артикула от колекцията за турнето.

В социалните мрежи Шакира бе обявена за нацист, защото в официалния си бутик предлага за продажба колие с черно слънце - използван от Германия символ през Втората световна война


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    30 4 Отговор
    След 1944 година в България ако за някого кажат, че е фашист или кулак, животът му се обърква тотално. В днешни дни, ако набедят някого за нацист или расист, върви се оправяй, но е невъзможно. Сега живеем в същата диктатура и тоталитаризъм, както през комунистическите години.

    Коментиран от #4

  • 2 Браво на Шакира

    19 3 Отговор
    Зиг !
  • 3 Босненскиот Шакир

    17 3 Отговор
    ...Хайл!
  • 4 кобрети

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    А не е вярно ...не си прав....сега е ПО ЗЛЕ.....
  • 5 баба

    0 1 Отговор
    Страхотна реклама.Къде ги продават тези гердани, за да поръчам един и за дедото?Голям гявол е тази мома.До скоро не бих прочела дори името и до края.