26 Февруари, 2019 17:50 3 635 2

Шакира отива на съд за...

  • шакира-
  • жерар пике-
  • данъци

Призоваха колумбийката да се яви в залата на 12 юни по обвинения за данъчна измама в размер на 14,5 млн. евро

Шакира отива на съд за... - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Съд в предградие на Барселона призова колумбийската певица Шакира да се яви на 12 юни по дело с обвинения за данъчна измама в размер на приблизително 14,5 милиона евро, съобщи Daily Mail.

Съдът на Есплугес де Лобрегат "прие за допустими прокурорските обвинения" срещу певицата, се казва в съобщение на Върховния съд на Каталуния, където Шакира живее на семейни начала със защитника на футболен клуб "Барселона" Жерар Пике.

Прокуратурата обвинява Шакира, че в периода 2011-2014 г. не е плащала данъците си в Испания, където е живяла. Тя е отговорна обаче само за периода 2012-2014, тъй като за задълженията от 2011 г. има давност.

Шакира отива на съд за...

Шакира съжителства официално от 2011 г. с Жерар Пике, от когото има две деца. Четиридесет и две годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г. Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови. Миналата година говорител на барселонската прокуратура каза, че "това не съответства на действителността" и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Адвокатите на Шакира настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно - условие, за да плаща данъци в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АКО

    4 2 Отговор
    Бъде съдена и вледе затвора ще има шапър шупур.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.