28 Март, 2019 09:22 1 393 1

Шакира: Не крада чужда музика (ВИДЕО)

  • шакира-
  • карлос вивес-
  • ливан рафаел кастеляно валдес-
  • ливам

Колумбийската певица и сънародникът ѝ Карлос Вивес, които са обвинени в плагиатство от кубински музикант, отхвърлиха обвиненията

Шакира: Не крада чужда музика (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Колумбийската певица Шакира и сънародникът ѝ Карлос Вивес, които са обвинени в плагиатство от кубински изпълнител, отхвърлиха обвиненията в мадридски съд, предаде AFP.

Шакира увери, че никога не е чувала песента "Yo te quiero tanto" на кубинеца Ливан Рафаел Кастеляно Валдес, с псевдонима Ливам.

"Не го познавах", допълни Карлос Вивес, който е композирал песента "La bicicleta" и е автор на голяма част от текста ѝ заедно с продуцента Андрес Кастро. Sony Music и Кастро също са обвинени в плагиатство в рамките на това съдебно дело.

Ливам и неговата звукозаписна компания "Марила Дианик Ромеу" твърдят, че в песента "La bicicleta", която спечели награда "Грами" за латино музика през 2016 г., е копирана част от излязлата през 1997 г. "Yo te quiero tanto". "Това е като да откраднеш едно от децата ми", каза през сълзи кубинският изпълнител в съда.

Той отбеляза, че продуцентът Кастро е имал достъп до неговата песен чрез свой представител. Ливам иска да бъдат признати авторските му права в рамките на съдебното дело за онова, което смята за плагиатство.

Шакира: Не крада чужда музика (ВИДЕО)

"Няма никакво сходство между двете песни, що се отнася до мелодията и застъпената в тях тематика", настоя Шакира. Тя поясни, че не е участвала в композирането на "La bicicleta", а само в написването на един от двата ѝ рефрена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масон

    0 1 Отговор
    Грозна без талант с тъпа музика сигурно краде чужда музика.