Last news in Fakti

6 Юни, 2019 14:48 1 784 3

Шакира отново е на подсъдимата скамейка

  • шакира-
  • жерар пике

Колумбийската певица застана пред каталунски съд, за да даде показания по възможно укриване на данъци

Шакира отново е на подсъдимата скамейка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Колумбийската певица Шакира застана пред каталунски съд, за да даде показания по възможно укриване на данъци, предадоха световните агенции.

Световноизвестната изпълнителка в 10:00 часа местно време се яви в съда на Есплугес де Лобрегат в автономната област Каталуния. Шакира е заподозряна в шест престъпления, свързани с неплащане на подоходен и имуществен данък за периода 2012-2014 година. Според фиска дължимите суми от изпълнителката възлизат на 14,5 милиона евро.

Прокуратурата обвинява Шакира, че в периода 2011-2014 г. не е плащала данъците си в Испания, където е живяла. Тя е отговорна обаче само за периода 2012-2014, тъй като за задълженията от 2011 г. има давност.

Шакира съжителства официално от 2011 г. с футболиста на "Барселона" Жерар Пике, от когото има две деца. Четиридесет и две годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г.

Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови. Миналата година говорител на барселонската прокуратура каза, че "това не съответства на действителността" и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Шакира отново е на подсъдимата скамейка

Адвокатите на Шакира настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно - условие, за да плаща данъци в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шоши

    4 0 Отговор
    По закон, трябва да си пребивавал в държавата 6месеца и 1 ден , за да плащаш данъци. Те такива се изхитрят да живеят в 3 страни и никъде да не плащат, а ако ги съдят се измъкват по този закон. Демек живееш в Бг 5.5 месеца, после в някоя държава с безвизов режим пак толкова и отиваш за 2 седмици в Турция или Гърция, като всеки нормален (вместо по чалгарското л@%#0морие) и си правите регистрация моментално навсякъде. Дори и да ви съдят за неплащане на данъци - винаги ще ви оправдават, дори и с най-некадърния адвокат!
  • 2 Ved

    2 0 Отговор
    Да я ускубят яко има пари това подобие на певица.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.