Last news in Fakti

29 Юни, 2019 11:42 4 866 7

Disturbed завладя Пловдив в порой и гръмотевици на първия ден от “Hills of Rock”

  • хеви метъл-
  • hills of rock-
  • пловдив-
  • фестивал-
  • порой-
  • буря-
  • дъжд-
  • disturbed

Хеви метъл зверовете зарадваха феновете си в културната столица

Disturbed завладя Пловдив в порой и гръмотевици на първия ден от “Hills of Rock” - 1
Снимка: Shutterstock

Хеви метъл магията Disturbed завладя Пловдив в пороен дъжд и гръмотевици по време на първия ден от фестивала “Hills of Rock”, предаде репортер на информационна агенция "Фокус".

Още в 16.30 часа заработиха пропускателните пунктове на събитието, като най-нетърпеливите да чуят хедлайнерите – виртуозите от Чикаго, се наредиха на предни позиции пред Главната сцена.

Стартът на тридневната фестивална рок програма имаха честта да поставят Crazy Lixx, следвани от Gloryhammer и Avatar. В 20.30 часа хилядите фенове на твърдото звучене се присъединиха към „призоваването на Дявола“, което организираха португалците от Moonspell. След края на ритуала на Главната сцена, публиката вече беше готова за своята заслужена награда, а именно Disturbed.

Нито поройният дъжд, нито лошата слава на гръмотевиците през последните дни, нито студения вятър успяха да помрачат настроението и еуфорията, които благодарение на хедлайнерите преминаха в друго измерение. Дейвид Дрейман, Джон Мойър, Дан Донеган и Майк Уенгрен превзеха сцената за близо два часа, като изпълниха много от хитовете на групата, сред които “Stupify”, Ten thousand fists”, “Are you ready”, “Prayer”, “Liberate”, “Indestructible”, “Stricken”. Баладите „A reason to fight” и “The sound of silence” също попаднаха в сетлиста. Финалът, разбира се, постави взривяващото “Down with the sickness”. Disturbed са за първи път в България и точно в Европейската столица на културата, за да се срещнат с българските си, а и не само, почитатели.

Другите две сцени на фестивала “Hills of Rock” също предложиха музикални изкушения за посетителите, На сцена „На тъмно“ се изявиха Shadows out of time, Life Light, Affection и White Mahala. След края на хеви метъл магията Disturbed, около полунощ, на сцената тук се качиха Maika. На новата трета сцена – “Music Jam” рок феновете имаха възможност да чуят изпълненията на 40 days later, Sevi, Enemy inside и Visions of Atlantis.

Първият фестивален ден, въпреки влошените метеорологични условия и в резултат трудна проходимост на терена, оправда очакванията и записа още едно постижение в музикалната история на българските сцени.

Вторият фестивален ден, обаче, ще предложи не по-малко изненади. Главната сцена ще взривят легендите Whitesnake. Преди 21.30 часа, когато по план групата трябва да започне шоуто си, ще свирят Admiron, Lord of the lost, Bonfire , Ronnie Romero & Eridan. На сцена „На тъмно“ ще се изявят Ivory Twilight, A-Moral, Krekhausm Обратен ефект и Brkovi, а на „Music Jam” ще забият Zuum, G Point, Конкурент и Dreamshade.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БПЦ

    8 26 Отговор
    Призоваването на Дявола ???? Мисля , че младите хора трябва да призоват Бог в живота си , а не пороците, агресията , лъжата и тъмнината !!!!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 плевен

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "БПЦ":

    Приятелю, не злепоставяй БПЦърква с буквални и елементарни коментари. Тези имена са просто търговски марки. Не случайно най- интелигентните момчета си взеха по три дена отпуск и отпрашиха за Пловдив. Отзивите им са възторжени.
  • 3 гост

    1 7 Отговор
    Вдигнали ръце със "знака на любовта" (ако не се лъжа така беше определен от господин Славун Трифонов преди време) и не знаят изобщо защо съществуват, само мислят, че знаят.
  • 4 нервен

    5 2 Отговор
    Бая дъжд си беше ...в басейн да влезна ще изляза по- сух ...ще видим довечера на белио смок как ще е времето
  • 5 Azz

    1 5 Отговор
    Най-нескопосаната организация за събитие от тоз вид! Добре, че беше публиката да отсрами положението. Пловдив никога няма да стане столица на културата!
  • 6 Другия с коня

    12 0 Отговор
    Рока и хеви метъла са Религията на Свободата...Свободата да отричаш и приемаш Ценности....Свободата на Изказа....Свободата да бъдеш Себе ....Дистърб размазват....Заковават те....Вземат ти дъха....Извисяват те.....Към Свободата Ни...
  • 7 Disturb

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "БПЦ":

    Сигурен съм че и един клип не си гледал на Disturbed.Гледай песента Land of confuse кадето е точно описан света кадето живеем.Която е ремайк на Genesis.или Vengiful One но какво да ти пиша слушай си порно чалгата и гледай силоковитите твари