22 Май, 2021 18:48 3 307 9

Разпръскват праха на Татяна Лолова в Лозенец

  • арт поток-
  • лозенец-
  • фестивал-
  • татяна лолова-
  • прах-
  • тленни останки

Цветана Манева, Богдана Карадочева, Алекс Сърчаджиева и Ники Илиев на „Арт Поток“2021

Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царевои Hacienda Beach-Лозенец сподели Димитър Тодоранов на специална среща с медиите.

Заедно с художника Стефан Божков, журналиста и тв продуцент Георги Тошев, и режисьора Ники Илиев, те представиха културните събития, които ще се случват това лято.

„Тази година поднасяме изненада към нашите гости като поканихме 4 световноизвестни диджеи, които ще бъдат комплимент за всички фенове по повод 10-ия рожден ден на Hacienda Beach. Работим в посока на това да привлечем чуждестранни туристи и всички почитатели на този вид преживявания.

Имаме шанс да го направим, тъй като много от традиционните дестинации като Миконос, Ибиза и Сен Тропе, които са известни със своя нощен живот, няма да бъдат в позиция да работят по начина, както са го правили преди пандемията. Именно заради този факт използвахме възможността, заедно с нашите партньори от Evedo, да поканим в Лозенец имена от световната диджей сцена.

Идеята е музикалните звезди да дойдат в началото и в края на лятото, за да увеличим мотивацията на хората да дойдат през този период на море. Правим първите стъпки да разширим сезона в България и именно заради това открихме Hacienda на 7-ми май. Една смела постъпка, която си заслужаваше, тъй като клуба ни беше пълен, както през август“, сподели пред журналистите Димитър Тодоранов.

DJ фестивала ще се открие на 3 юли със световноизвестните диджеи и продуценти Tube&Berger. На 17 юли в Лозенец пристига италианския диджей артист Федерико Скаво, а за 21 юли е планувано участие на изключително популярния John Acquaviva, създател на лейбълите Plus 8 и Definitive Recordings.

Той ще проведе и онлайн семинар с хора от музикалния бранш, където ще разкрие новите предизвикателства пред колегите си. DJ Дейвид Торт е следващия световен артист, който ще гостува край малкия плаж на Лозенец на 4 септември. Световноизвестният немски диджей и продуцент DJ Claptone, който е известен със златната маска, която не сваля от лицето си, ще е кулминацията на фестивала в Hacienda, а датата на неговото гостуване засега ще е изненада за феновете. Финалът ще е за резидента на легендарния клуб Cavo Paradiso в Миконос, DJ Free Spirit на 11 септември.

Фестивалът „Арт Поток“ (17-27 юли) се организира за шеста поредна година от HaciendaBeach и Община Царево. Форумът ще бъде открит на 17 юли с международна изложба, която ще бъде експонирана в Исторически музей гр.Царево и ще остане там до края на сезона, за да може да се разгледа от гостите по Южното Черноморие.

Експозицията ще включва работи от всички области на визуалните изкуства – живопис, графика и пластики. Всеки един автор ще присъства с по една творба от своето творчество, а скоро ще бъдат обявени и имената на творците, които ще бъдат представени. По време на фестивала художникът Пламен Съботинков също ще представи творчеството си на специална локация в Лозенец.

Общо три ще са театралните премиери по време на „Арт Поток“2021. Едната от тях е на пиесата „Догодина по същото време“ от Бърнард Слейд, постановка на режисьора Ивайло Христов, с участието на Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев.

Един от гвоздеите в програмата на фестивала ще е дългоочакваната премиера на моноспектакъла на Алекс Сърчаджиева, в който актрисата разказва за най-трудните и хубави мигове от живота си. Текстът на биографичната пиеса „На живо“ е дело на Яна Борисова, а режисьор на спектакъла е Димитър Коцев-Шошо. В постановката участва и актрисата Радена Вълканова.

Третата премиера е с провокативното заглавие „Монолози за пениса“ с режисьор Росица Обрешкова, с участието на актьорите Кирил Ефремов, Павел Иванов и любопитна гост-звезда, която все още се пази в тайна.

На „Арт Поток“ ще акостира и музикалния спектакъл „Бай Рок“(продуцентска къща „Фери Арт“) на група „Джинджифил“ с участието на Филип Аврамов-Фицата, Калин Вельов, Севинч Ибрахим, Милен Кукошаров и Цветан Андреев.

Моноспектакълът „За любовта и всичко останало“ на Иван Тодоров, познат от традиционното караоке парти на Hacienda, отново по текст на Яна Борисова, също ще бъде представен пред зрителите на театралното изкуство.

Това е една смешна, покъртителна и абсурдна изповед на един неузрял хедонист, който се бори ежедневно за правото на любов и с ужаса от самотата. Режисьор на спектакъла е Вежен Велчовски. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище в Царево от 21:00ч.

Традиционно по време на фестивала ще има и премиери на нови книги. За първи път в България, именно на „Арт Поток“, ще бъде представена очакваната биография на Богдана Карадочева и Стефан Димитров “Безнадежден случай“ (Книгомания) написана от Георги Тошев. Тв журналист и продуцент ще представи и своя документален филм „Париж на Богдана“.

Гост на Лозенец ще бъде и голямата Цветана Манева с морска премиера на книгата „ТЯ, Цветана Манева“ (Книгомания) отново под редакцията на Георги Тошев.

Лео Бианки също акостира в Лозенец, където ще се срещне със своите фенове и ще подписва биографията си „Моят път“ (AMG Publising), а за първи път в Лозенец идва и Веселин Маринов, който освен, че ще говори за биографичната си книга „От любов“ (Сиела) ще зарадва почитателите си с акостични изпълнения на свои хитове.

Нашумялата млада авторка Рене Карабаш, която в момента работи по първия си игрален филм, ще представи на плажа хитовата си поетична книга „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ (Жанет 45). След миналогодишното си участие, в Лозенец се завръща и Иво Сиромахов с продължението на книгата „У майкини“ (Сиела).

Актьорът Ненчо Илчев отново ще зарадва малки и големи със своя спектакъл от фокуси и магии на Площада пред Читалището в Царево и ще продължи с представянето на томчето си „Забранената книга за фокуси“ (Книгомания).

„По време на „Арт Поток“ със специално събитие ще почетем и паметта на великата Татяна Лолова, която няколко години беше патрон на фестивала и част от културния живот по Южното Черноморие. По инициатива на нейното семейство, част от прахта ѝ ще бъде разпръсната в малкия залив в Лозенец, където бе разнесена и прахта на любимият ѝ съруг Славето“, съобщи на пресконференцията тв продуцент Георги Тошев.

Режисьорът Ники Илиев проправя път на пълнометражните филми по време на „Арт Поток“2021 с морска премиера на един от най-успешните БГ филми – „Завръщане“, който скоро ще бъде качен и в платформата на стрийминг гиганта Netflix. На срещата с медиите Ники сподели, че това лято по Южното Черноморие стартират и снимките на продължението на филма, в който участват цяла плеяда от най-известните български актьори.

Арт директорът на Hacienda Beach Стефан Божков, съобщи, че това лято в Лозенец ще стартира и инициатива да бъдат представяни късометражни филми, като за целта вече е договорено партньорство с международния варненски фестивал „Карантина“. По време на „Арт Поток“ ще бъде прожектиран и документален филм за легендата на българското модерно изкуство, художника Васил Иванов.

За четвърта поредна година ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето. „Арт Поток“ продължава традицията в програмата му да присъстват различни формати за цялото семейство.

Децата в Лозенец ще бъдат истински щастливи и от предстоящата премиера на книгата „Duende“ на Рени и Сузи, едни от най-следваните български знаменитости в социалната мрежа TikTok. Красивите и любознателни тиктокърки от няколко години са част от магията на Hacienda и с удоволствие се включват в културните празници през юли.

Една от прекрасните инициативи на Hacienda Beach тази година е идеята да бъдат представени български визуални артисти, които работят с холивудските продукции и създават редица популярни образи за нуждите на световната гейминг индустрия. Ще бъдат експонирани 12 специални табла с техни творби, които ще могат да бъдат разгледани от гостите на Лозенец.

Самите творци също ще присъстват на събитието и ще разкажат за работата си в меката на киното и световния шоубизнес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чистокръвен католик

    6 4 Отговор
    Най голямата глупост, човек да бъде кремиран след смъртта си. При възможност всеки човек трябва да има гроб.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Кой

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Чистокръвен католик":

    си ти , че се осмиляваш да казваш , че човек трябвало да има гроб и да няма зачитане на последната му воля и желание , къде да бъдат останките му ?

    Коментиран от #5

  • 3 Мухоморко

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чистокръвен католик":

    Така е, не бих кремирал тъщата. Ще духне един вятър и през прозореца айде пак в кухнята.
  • 4 фао

    1 1 Отговор
    сред финни прахови частици ли
  • 5 хожх о

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кой":

    трите измерения на псевдо бога ти е докажи че не е
  • 6 Амед Азнавур

    3 5 Отговор
    беше силно надценена и посредствена.,
  • 7 От чистотата

    3 0 Отговор
    Еее браво бе, ние оня ден метохме там после що не било чисто
  • 8 ХА КАЖЕТЕ

    3 0 Отговор
    ЩО ЗА ИЗКУСТВО Е ДИДЖЕЙСТВОТО И НЕ Е ЛИ ВИД .............КИЧ И ЧАЛГА ?
  • 9 ТЪНКИ СМЕТКИ

    3 0 Отговор
    ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ РАДВАМЕ НА ВСЯКА ПРИУМИЦА НА НЯКАКВИ ИЗОБРЕТАТЕЛИ НА НАЧИНИ ЗА КРАДЕНЕ НА ПАРИ ..... ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧЕРВЯВАМЕ ОТ ТАКИВА ЯВЛЕНИЯ ? МАЛКО ЛИ НИ БЯХА НА ВРЕМЕТО КОМСОМОЛСКИТЕ И ПАРТИЙНИ ФЕСТИВАЛИ С УЖ МУЗИКАЛНА НАСОЧЕНОСТ -- НЯМА ДА ГИ НАЗОВАВАМЧЕ МЕ Е СРАМ САМО КАТО СЕ СЕТЯ !КЪЩАТА МАНДЖА БЯХА И СЕГА СА ДЖАЗ ФЕСТИВАЛИТЕ ПЛАТЕНИ ОТ ЧЕРВЕНИ КМЕТОВЕ НА КОИТО ИСТИНСКИ ДЖАЗ НЕ Е ИМАЛО А ЦЕЛТА БЕШЕ ПАК СЪЩАТА -- ,,УСВОЯВАНЕ" , НА ЕДНИ ПАРИЧКИ !