14 Ноември, 2021 10:48 2 880 6

Българска песен е номинирана за холивудска награда (ВИДЕО)

  • холивуд-
  • българска песен-
  • успех-
  • саундтрак-
  • награда-
  • номинации

Песента е част от мащабен проект - саундтрака на играта Baldur`s Gate 3, базирана на култовата Dungeon & Dragons

Песента I want to live в изпълнение на Борислав Славов и Илона Иванова се класира за финалите на световните музикални награди The Hollywood Music In Media Awards (HMMA).

HMMA отличава най-добрата оригинална музика в света от всички визуални медии (филмова индустрия, телевизия, видео игри и т. н.), разказва Илона Иванова, цитирана от Епицентър.

Сред носителите на тези награди са звезди като Джъстин Тимбърлейк, Лейди Гага, Трент Резнър, Марк Ронсън и много други.

Славов е композитор със завидни постижения зад гърба си. Песента е част от последния му и най-мащабен до този момент проект - саундтрака на играта Baldur`s Gate 3, базирана на култовата Dungeon & Dragons, собственост на американските гиганти Hasbro Inc. & Wizards of the Coast.

Илона е позната на редовия зрител от четвъртия сезон на "Гласът на България". От 2017 г. е солист на Музикалния театър, където участва във всички водещи мюзикъли и оперети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Тонка

    8 3 Отговор
    Браво! Само напред!
  • 2 123

    1 2 Отговор
    Прикрито дясно око. Символ на Илюминати.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 копи пейст

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.
  • 4 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    5 4 Отговор
    Ехе браво бе шапки доло респект !!!!!Българският Nightwish много ми хареса,viva la Bulgarie
  • 5 КРЕНВИРШИ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Така е но все още има оФце които не знаят какво са илюминатите и продължават да се 💉🐑 3 дози може още 10💉💀
  • 6 Спалня, баня или библиотека..?!

    0 3 Отговор
    Нещо не ме вдъхнови...!