Last news in Fakti

14 Януари, 2022 13:36 4 577 3

Рони Спектър си отиде на 78 години

  • рони спектър-
  • певица-
  • починала-
  • ronettes-
  • рак

Певицата от момичешката група "Ronettes", известна с хита „Be My Baby“, загуби битката с рака

Рони Спектър си отиде на 78 години - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Американската певица Вероника Бенет, известна с псевдонима си Рони Спектър от момичешката група" Ronettes" почина вчера на 78-годишна възраст след "кратка битка" с рака, съобщи семейството ѝ. Рони, известна с хитовете от 60-те години на миналия век "Be My Baby" и "Baby, I Love You", е била заобиколена от близките и съпруга си Джонатан в последните си мигове, предадоха световните агенции.

"Нашият любим земен ангел, Рони, мирно напусна този свят днес след кратка битка с рака. Тя беше със семейството и в прегръдките на съпруга си Джонатан", се казва в изявлението, разпространено от семейството ѝ.

"Рони изживя живота си с блясък в очите, пламенен характер, саркастично чувство за хумор и усмивка на лицето", се казва още в съобщението.

Родена през 1943 г. в Манхатън като Вероника Ивет Бенет, тя се прославя само на 18, пеейки с по-голямата си сестра Естел и братовчедка си Недра. Майката на Рони е индианка, а баща ѝ ирландец. Със своите прически "кошер" и щедрото използване на спирала, групата привлече вниманието на музикалните продуценти, с концертите си в клубове в Ню Йорк.

През 1968 г. тя се омъжва за Фил Спектор, който е майстор на звукзаписа. Бяха женени шест години и осиновиха три деца заедно преди развода си. Той бил насилник. В мемоарите си Спектор пише, че Фил държал ковчег в мазето на къщата им, за да напомня на певицата, че ще я убие, ако тя го напусне. През 1972 г. тя избягала от къщата им боса. През 1982 година се омъжва за Джонатан, с който имат двама сина. Групата се разпада в началото на 1967 година след Европейското им концертно турне в Германия, където те забавляват американските военнослужещи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Зззз

    2 4 Отговор
    Особено позната в България, за която минимум ще скърбят.
  • 3 Цезар

    0 0 Отговор
    Как така не е от Ковид?