Необходими продукти:
- свински черва - за пълнене;
- свински бял дроб - 1 кг;
- свинско сърце - 1кг;
- свински далак - 1кг;
- мазно свинско месо - 400 г;
- праз - 4 - 5 стръка;
- ориз - 1 к.ч.;
- черен пипер;
- сол;
- бахар.
Начин на приготвяне:
Сърцето, далакът и месото се сваряват и смилат с машинка за мелене на кайма през най-едрата решетка, пише gotvach.bg.
Празът се измива и нарязва на ситно, изсипва се в дълбок тиган с 1 к.ч. вода, добавя се оризът да се задушават до полуомекване.
Смесвате хубаво сместа от дреболии със сместа от ориз и праз. Овкусявате с подправките.
Свинските черва измивате много добре. С помощта на машинка за месо със специална приставка пълните червата със сместа.
Завързвате краищата на бахура и надупчвате леко с игла. Варите в бульона, в който сте варили дреболиите. Готови са, ако при пробождане с вилица се пробождат лесно. Изваждат се и се оставят да изстинат. Съхраняват се на хладно място и се режат на колеца, пише 1001recepti.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хммм
Коментиран от #20
10:07 31.12.2021
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 поглед
10:08 31.12.2021
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Бай Ху (By Who)
10:26 31.12.2021
6 Механик
Най-после една нормална за нашите ширини рецепта.
Един съвет от мен. Варете на много тих огън. Ако имате как да мерите тепературата във водата/бульона и тази в центъра на някой от колбасите, правете така:
Поддържайте температура на бульона рамките на 84 и 91градуса. не допускайте да завира! Ако случайно заври, веднага долейте малко хладен/студен бульон. Температурата в средата на бахура трябва да достигне 68-72 градуса. Когато това стане, внимателно поставете колбасите в съд под течаща вода. Трябва да ги охладите възможно най-бързо. След това подсушете колбасите с чиста кърпа или домакинска хартия. Може и с тоалетна хартия, ама да не е ползвана. Осттавете ги да "обветрят" на хладно и приберете в хладилника/ фризера.
Да ви е сладко и за много години.
Коментиран от #16
10:30 31.12.2021
7 БаШар
10:33 31.12.2021
8 луканков
Коментиран от #12, #13
10:34 31.12.2021
9 любител
Коментиран от #14
10:59 31.12.2021
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 хоу хоу хоу
11:06 31.12.2021
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Боян Конов
До коментар #8 от "луканков":
Ми едеш баура12:51 31.12.2021
14 Алфа Вълкът
До коментар #9 от "любител":
Бумбар??? Големи селяни сте гражданите! Бахурът си е бахур, бумбара е агнешка рецепта, а кървавицата се прави с кръв, затова е кървавица!13:04 31.12.2021
15 Мюмюн
13:08 31.12.2021
16 Алфа Вълкът
До коментар #6 от "Механик":
Какво им обясняваш, не виждал ли, че са градски превземки!Коментиран от #21
13:16 31.12.2021
17 Този коментар е премахнат от модератор.
18 хикс+игрек+й
Коментиран от #19
13:29 31.12.2021
19 Град Козлодуй
До коментар #18 от "хикс+игрек+й":
точно10:12 30.01.2025
20 Град Козлодуй
До коментар #1 от "Хммм":
ИстинаКоментиран от #24
10:13 30.01.2025
21 Aлфа Bълкът
До коментар #16 от "Алфа Вълкът":
Каква е тази статия отпреди 4г, ама пак съм ви нахранил.10:14 30.01.2025
22 Този коментар е премахнат от модератор.
23 Голям праз
10:42 30.01.2025
24 Този коментар е премахнат от модератор.
25 Този коментар е премахнат от модератор.
26 DW смърди
А с белия дроб, който е в списъка с продуктите, какво да правим?
12:39 30.01.2025
27 Хмм
12:54 30.01.2025