2 Октомври, 2022 10:36 2 062 7

IRON MAIDEN издават нов троен винил

  • iron maiden-
  • стив харис-
  • винил-
  • юбилей-
  • албум

Той е в чест на 40-годишнината от излизането на оригиналния трети албум на групата – „The Number Of The Beast“

IRON MAIDEN издават нов троен винил - 1
Снимка: Фейсбук

Warner Music анонсира издаването на възпоменателен троен черен винилов албум в чест на 40-годишнината от излизането на оригиналния трети албум на IRON MAIDEN – „The Number Of The Beast“, който беше първият албум с участието на вокала Брус Дикинсън и се превърна в записът, който изстреля групата до нивото на международни звезди, предаде metalhangar18.com. В новия винилов пакет е включен „Beast Over Hammersmith“ – официално наличен на винил за първи път– включващ концерта на живо от вече легендарното шоу „Hammersmith Odeon London“ през март 1982 г. от световното турне „Beast On The Road“. Записани само дни преди издаването на албума „The Number Of The Beast“, наистина е невероятно, когато се замислим, че тези вече класически песни са били чисто нови по онова време и са били чути от феновете за първи път на живо – истинска част от историята в процес на създаване.

Траклист:

Disc 1 – The Number Of The Beast

Side 1:

Invaders
Children Of The Damned
The Prisoner
22 Acacia Avenue
Side 2:

The Number Of The Beast
Run To The Hills
Total Eclipse*
Hallowed Be Thy Name
*alternative tracklisting to original TNOTB vinyl release. Total Eclipse replaces Gangland

Disc 2 – Beast Over Hammersmith

Side 3:

Murders In The Rue Morgue
Wrathchild
Run To The Hills
Children of The Damned
The Number Of The Beast
Side 4:

Another Life
Killers
22 Acacia Avenue
Total Eclipse
Transylvania
Disc 3 – Beast Over Hammersmith

Side 5:

The Prisoner
Hallowed Be Thy Name
Phantom Of The Opera
Iron Maiden
Side 6:

Sanctuary
Drifter
Running Free
Prowler
Пакетът включва ексклузивни бележки към албума, написани от основателя и басист на Maiden – Steve Harris, както и реставрирана и разширена обложка, взета от CD формата на „Beast Over Hammersmith“, който преди това беше наличен само в ограниченото издание на бокс-сета „Eddie’s Archive“, първоначално издаден през 2002 г.

Басистът на легендите Стив Харис коментира:

„В това издание на винил за първи път имаме възможността да поставим „Total Eclipse“ на полагащото ѝ се място в албума. Причината това да не се е случило до момента е, че времето ни притискаше, когато завършвахме албума. Трябваше да издадем сингъла „Run to the Hills“ преди турнето и се налагаше да изберем „Б“ страна. Трябваше да избираме между „Gangland“ и „Total Eclipse“ и просто направихме грешен избор, наистина! Мисля, че „Total Eclipse“ е по-силна песен и албумът щеше да е по-силен, ако тя беше в него.”

“The Number Of The Beast Plus Beast Over Hammersmith” също е наличен в цифров формат. Албумът ще излезе у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    7 4 Отговор
    Задължително ще видим тази работа !!!
  • 2 3232323232

    11 3 Отговор
    За първи път чух Айрън Медън през далечната 1985 год. Тогава си купих концертният им запис от Лонг Бйич. Сега 37 години по късно продължавам да ги слушам. Велика банда с изумително присъствие на сцената.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЧУЙ ЧУЙ

    4 4 Отговор
    ....с втората песен от страна 2.....поздрав за всички ру.ки„ ВОЙНИЦИ ”....в лиман
  • 5 БеГемот

    6 4 Отговор
    Доста прекаляват с тия издания.....не им ли стигат парите?! Не знам...

    Коментиран от #6

  • 6 много си зле брато

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "БеГемот":

    Ако си мислиш, че става въпрос за пари... хората са милионери отдавна, техен самолет си имат и последното нещо, за което им пука са парите. Държат се страшно нормално, земни хора, без някаква мания за величие. Какви пари те гонят особено за това винилово издание? То е предимно колекционерско и е прекрасно, че плочите се върнаха. Аз лично обичам да имам любимите си албуми на реален носител и това преиздаване на плочи напечатени по съвременни технологии е супер.
    Ти ако не искаш да плащаш - АЛБУМА ГО ИМА БЕЗПЛАТНО В ЮТУБ.
  • 7 Мъртвешки метъл

    3 6 Отговор
    Шума, еви мятъла се гътна още през 80-те години!