Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 09:30 1 721 6

Васил Петров тръгва на национално турне с празнична програма "White Christmas"

  • васил петров-
  • концерт-
  • джаз-
  • турне-
  • гастроли-
  • българия-
  • коледа

С него са Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов и специални гости

Васил Петров тръгва на национално турне с празнична програма "White Christmas" - 1
Снимка: EvroSound

Емблемата на българския джаз, Васил Петров, обяви национално Коледно турне. Празничната му програма носи името „White Christmas” (Бяла Коледа). Концертите започват от 1-ви декември в град Монтана в читалище „Разум 1883“ по покана на Общината. Концертът е от 18:30ч. На 12 декември е в Пловдив в Plovdiv event center, на 13 декември в град Сливен, Общинска зала „Сливен“. В Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол“, 15 декември в Кюстендил в Общинския театър, 16 декември в Кърджали в Театрално-Музикален Център – Кърджали и на 18 -ти декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896“ по покана на Общината. Концертите започват от 19:00ч.


Елегантно, с топлина и суинг звучене Васил Петров представя едни от най-красивите Коледни песни от Американската и Европейската класика в специалната му програма White Christmas (Бяла Коледа).


Вълшебствата се случват на тези, които ги очакват!


Очаквайте великолепни интерпретации и неочаквани музикални нюанси - всичко в името на доброто настроение в навечерието на най-светлите празници. Васил Петров избира любими песни за радостта от Коледните дни, за усещането за празник, за чувството на любов и взаимност. Класики, които достигат право до сърцето, независимо в какъв житейски момент си. Аранжирани са в суинг и джаз, красиви балади и възхитителни валсове. На сцената Васил Петров ще си партнира с Врачанска филхармония под палката на маестро Христо Павлов. В програмата са White Christmas, Let it snow, Jingle Bells, Ave Maria, Hаve yourself a Merry Little Christmas, The Christmas songs, Winter wonderland, негова авторска Коледна песен „На Коледа“ и други.


Джаз линията държат Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни), а специални гости в програмата са брилятната цигуларка с редица световни награди – Зорница Иларионова и талантливите оперни сопрани Таня Радева – Лазарова и Мария Божилова.
Празничната програма White Christmas (Бяла Коледа) на Васил Петров пресъздава топлината и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.


Освен тези концерти, Васил Петров гостува и в Стара Загора на 23 декември за Коледен концерт с оркестъра на Опера Стара Загора под палката на маестро Владимир Бошнаков. На рояла е джаз пианистът Ангел Заберски младши. На 20-ти декември е в град Попово за Коледен концерт с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Коцев.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    0 0 Отговор
    НЯМА ЛИ И НЕЩО НА БЪЛГАРСКИ?

    Коментиран от #2

  • 2 ддддддд

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    Има - Васил Найденов, Лили Иванова...
  • 3 Факт

    0 0 Отговор
    Аууу бялата коледа - как така бяла, ще кажат н...... , пардон черните - Това е толкова расистко ! предлагам милите нпо-та да се самосезират !
  • 4 суха

    0 4 Отговор
    педирунгена летва...

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 "педирунгена летва..." с песни за

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "суха":

    Рождество и Великден (ако изобщо "летва"ри като тебе знаят какво пее и не пее)?