Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 10:00 1 846 5

Васил Петров с 12 концерта за Рождество Христово в страната

  • васил петров -
  • концерт-
  • рождество христово -
  • турне

Турнето включва 8 вълнуващи концерта в различни градове в страната, предлагайки на публиката неповторимо съчетание от класически Коледни хитове, които ще звучат като изискан джаз, възхитителни валсове и празнични химни

Васил Петров с 12 концерта за Рождество Христово в страната - 1
Снимка: EvroSound


В този празничен сезон, обичаната джаз звезда Васил Петров се отправя на Коледно турне в България. Концертите озаглавени „White Christmas” (Бяла Коледа) са с Врачанска Филхармония с маестро Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас), Кристиан Желев (ударни), изумителната цигуларка Зорница Иларионова и изключителното сопрано Таня Лазарова.


Турнето включва 8 вълнуващи концерта в различни градове в страната, предлагайки на публиката неповторимо съчетание от класически Коледни хитове, които ще звучат като изискан джаз, възхитителни валсове и празнични химни. С глас, който винаги създава усещането за топлина и уют, Васил Петров ще пресъздаде топлината, радостта и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.


Врачанска Филхармония, дирижирана от Христо Павлов, ще придаде още по-голяма величественост на събитието, предоставяйки на публиката възможността да се насладим на несравним симфоничен звук, съчетан с емоционално зареден джаз. В програмата са песните White Christmas, Ave Maria, Let it snow, Jingle bells, The Christmas waltz, авторската песен на Васил Петров „На Коледа“ и други.


Концертите започват от 1-ви Декември в град Монтана в читалище „Разум 1883“ по покана на Общината. На 12 Декември е в Пловдив в Plovdiv event center, на 13 Декември в град Сливен, Общинска зала „Сливен“. В Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол“, 15 декември в Кюстендил в Общинския театър, 16 декември в Кърджали в Театрално-Музикален Център – Кърджали, 17 декември в Добрич в концертна зала „Добрич“ и на 18 -ти декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896“ по покана на Общината.


Турнето му продължава с още 4 концерта с други два оркестъра. На 19 и 20-ти декември е в град Силистра и Попово за концерт „Коледа с Васил Петров“ с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Косев. На 23-ти декември е в град Стара Загора за концерта „Jazz Christmas symphony” с оркестъра на Опера Стара Загора с маестро Владимир Бошнаков, със специалното участие на Ангел Заберски младши и гост солист Русалина Мочукова и завършва турнето си в столицата с участие в Коледното матине, което отбелязва 10-та си годишнина в зала България с участието на младежката филхармония с маестро Славил Димитров и неговите колеги Орлин Горанов и Еделина Кънева.
Билетите са вече в продажба в мрежата ни ивентим и от касите на залите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния селянин на софията

    1 0 Отговор
    Софията е България а няма един конциерт в ендикату.
  • 2 Грийнч

    1 0 Отговор
    Празнувайте🎄 Рождество Христово 🎄 ни е няма да празнуваме повече защото нямаме пари масата нищо нямаше цели 15 години 🤕🏚️
  • 3 Грийнч

    2 3 Отговор
    Тея във България немогат една Елха 🎄да окрасят като хората апък концерт ще ми изнасят на умряло
    Повече ми харесва във Европа хората как си помагат колко са задружни и се подкрепят един други го знаят да празнуват като хората коледния дух е във тях
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.