Last news in Fakti

5 Юни, 2024 19:30 893 3

Звездите на класиката Бомсори и Сабине Майер в един концерт, дирижиран от министъра на културата маестро Найден Тодоров

  • звездите на класиката-
  • бомсори-
  • сабине майер-
  • концерт-
  • зала българия-
  • софийска филхармония-
  • маестро найден тодоров

На 6 юни в зала "България" почитателите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на незабравим концерт на Софийската филхармония с участието на две световноизвестни музикални звезди

Звездите на класиката Бомсори и Сабине Майер в един концерт, дирижиран от министъра на културата маестро Найден Тодоров - 1
Снимка: Софийска филхармония

На 6 юни в зала "България" почитателите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на незабравим концерт на Софийската филхармония с участието на две световноизвестни музикални звезди - цигуларката Бомсори и кларинетистката Сабине Майер, под диригентството на маестро Найден Тодоров. В програмата ще звучат обичаният Концерт за цигулка от Феликс Менделсон и известният Концерт за кларинет от Карл-Мария фон Вебер.

Бомсори – истинско явление в света на класическата музика! Тя е носителка на награди от най-престижните международни конкурси, сред които са „П. И. Чайковски“, „Кралица Елизабет“, „Ян Сибелиус“, „Джоузеф Йоахим“, „Хенрик Виенявски“, „Сендай“ и много други. Нейните изпълнения се отличават с невероятен енергичен тон и техническо съвършенство, което покорява сърцата на публиката по целия свят. Тя е изнасяла концерти с най-големите оркестри и под диригентството на именити диригенти, като Яп ван Зведен, Марин Алсоп и Фабио Луизи. Албумите ѝ, издадени от „Уорнър класик“ и „Дойче грамофон получават високи оценки и номинации за престижни награди.

Звездите на класиката Бомсори и Сабине Майер в един концерт, дирижиран от министъра на културата маестро Найден Тодоров
Снимка: Софийска филхармония

Сабине Майер – легенда в света на кларинета, е носителка на осем награди Ехо Класик, Наградата Брамс и френския медал „Кавалер на изкуството и литературата“ и много други престижни отличия. Тя е първата жена, приета в редиците на Берлинската филхармония, където изгрява нейната звезда. Поканена лично от Караян, след 9 месеца тя напуска оркестъра, за да се посвети на изключително успешна солова кариера.

Нейните изпълнения пленяват публиката в най-престижните концертни зали по света, а нейните записи за EMI Classics, Deutsche Grammophon и Sony са истинско удоволствие за меломаните.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Благодаря
  • 2 Пецата

    0 1 Отговор
    Кой слуша такива бози 😆

    Коментиран от #3

  • 3 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пецата":

    ха-ха-ха, има все още кой да ги слуша. Сноши слушах и гледах Турандот...