Last news in Fakti

4 Юли, 2024 14:38 919 3

Мариан Вълев: Правенето на кино никога не е било лесно

  • мариан вълев-
  • кино-
  • свети влас филм фест-
  • чалга-
  • филм

Той бе гост на официалното откриване на третото издание на летния кинофестивал "Свети Влас филм фест"

Мариан Вълев: Правенето на кино никога не е било лесно - 1
Снимка: Facebook

Никога не е било лесно да правиш кино. Предполагам, че преди много години, сто например, и на моите колеги също не им е било никак лесно. Това каза за БТА режисьорът Мариан Вълев, който бе гост на официалното откриване на третото издание на летния кинофестивал "Свети Влас филм фест". Неговият филм "Чалга" е включен в програмата на специалните галапрожекции на феста.

"Киното е въпрос на необходимост. Киното е въпрос на неистовост, на желанието да кажеш, да разкажеш история, на желанието да отправиш послание към зрителите", посочи той. По думите му правенето на кино никога не е лесно и е свързано с много смелост.

"Аз съм последният човек, който ще се оплаква от липса на финансиране. Аз вярвам, че когато наистина имаш тази потребност, неистово желание да разкажеш история, която смяташ, че е важна - просто взимаш един телефон, събираш актьори, пишеш сценарий и снимаш филм", каза за БТА режисьорът.

Никога не е лесно, но това е и най-красивото, добави Вълев. Той благодари на всички, които помагат на българското кино и подчерта, че "българското кино е култура, то е идентификация, начин на мислене".

Мариян Вълев е актьор, сценарист и режисьор. Първият филм, в който се снима, е "Граница". Следващата му роля е в "Лов на дребни хищници". В сериала "Под прикритие" изпълнява ролята на Росен Гацов – Куката. "Чалга" по сценарий и режисура на Мариан Вълев, е филмът заснет изцяло с мобилен телефон. Той определя лентата като "филм за приятелството между две момичета на фона на съвременното културно общество в България".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    13 4 Отговор
    Не знаех, че на територията има Кино, щото тия видеа дето ги наричат уж Кино, са си пародия за напреднали!
  • 2 Кукаааа

    5 0 Отговор
    Кво кино, кви пет лева бре.....българските сериали са като клипчета.....лошите изглеждат добри, добрите...и те не знаят какви са....
  • 3 Гуньо Простиа

    0 0 Отговор
    Ако човек гледа нещото направено в България и наречено “ КИНО” после му идва да се метне от терасата!