Last news in Fakti

5 Юли, 2014 10:36 9 424 0

Най-шантавите анимационни герои

  • анимации-
  • смях-
  • герои

Те могат да ви забавляват, заливайки ви от смях

Анимационните филми са любими не само на децата, но и на голяма част от техните родители. Основната роля за това играят част от анимационните герои, откроявайки се с това, че са изключително шантави и забавни. Техните действия на екрана не могат да бъдат свързани с психическа стабилност, но именно заради това зрителите ги обичат и те имат невероятно дълъг живот в киното. Затова и от Факти.бг ви представяме най-шантавите анимационни герои.

Джинът

През 1992 г. „Дисни“ пусна своята невероятно забавна анимационна версия на приказката за Аладин. Най-запомнящия се герой от нея си остава именно Джинът. Ако в приказките той е мистичен дух, то във филмът той беше забавен шегаджия, ползващ магическите си способности основно за да се забавлява. Концепцията за буквално всесилен герой, който използва способностите си, главно за да забавлява своите приятели определено е доста оригинална. Джинът е нещо като супергерой, който се бори със средновековните злодеи, но го прави, разказвайки вицове и иронизирайки сам себе си, забавлявайки на 100% всички зрители..

Тимон и Пумба

Сам по себе си „Цар Лъв“ е един доста драматичен филм, но Тимон и Пумба са образите, които го правят наистина забавен. Нестандартното приятелство между диво прасе и сурикат е заливало от смях безброй зрители. Целта на техния живот е да се отдадат на абсолютен мързел, а в свободното си време да пеят и ядат бубулечки. Смешното при Тимон и Пумба е това, че те са изключително страхливи и неуверени, но по неволя винаги се забъркват в проблеми и се проявяват като герои. Все пак  няма по-забавна ситуация от това да видиш как двама бъзливци са принудени да се правят на герои.

Гъбата Боб

Какво да кажем за герой чието име е Спондж Боб Квадратни гащи. Целият анимационен сериал представлява поредица от абсурди, развиващи се в света на морското дъно. Боб пък е добродушна гъба, която всички се опитват да експлоатират и прецакат. В също време той е и доста некадърен и глуповат, но е преследван от невероятен късмет, който винаги го измъква от неговите проблеми.  Гъбата Боб винаги се забърква в странни, дори отвратителни ситуации, като интересното е, че дори да го залеят с помия, той ще намери позитивната страна на събитието.

Чичо Скрудж

Това е богатият паток на „Дисни“, чието любимо забавление е да плува в собствените си пари. Естествено той е проекция на скъперника от творчеството на Чарлз Дикенс, като най-големият му страх е да не би някой да открадне дори една монета от неговите парички. В опитите си да си защити имането, той постоянно се забърква в шантави ситуации и изпада в истерични кризи. Въпреки това той е и наистина добър от вътре, като е способен да прежали парите си, ако става въпрос за неговите близки.

Тигърът

Анимационният сериал за мечо Пух е любим на всяко едно дете. Ако има герой в него, който да се ползва с култов статут обаче, това определено е Тигърът. Той е невероятно добре пресъздаден в книгата на Алън Милн, но анимационният му образ е неповторим. Тигърът е свръхактивен, има неизчерпаема енергия и прекарва дните си в непрестанни игри и лудории. В същото време е изключително добродушен и наивен, като е способен да тръгне по акъла на всеки, стига да го счита за приятел. Тигърът вярва, че е способен на абсолютно всичко и има огромно самочувствие, което го забърква в непрестанни проблеми. Той обаче винаги се измъква от тях с малко късмет, усмивка и помощ от своите приятели.

Патокът Дафи

Дафи е любимият неудачник във вселената на „Уорнър Брадърс“. Патокът вечно се стреми да преуспее, но поради някаква причина винаги се проваля. Той е доста глуповат и фъфли, но въпреки това вярва, че е способен на велики дела. В желанието си да се себедокае, той винаги се забърква в проблеми, които най-често завършват с огромна физическа болка за него. Въпреки това патокът не се отказва и непрестанно вярва, че въпреки посредствеността си, ще докаже своята изключителност.

Друпи

Най-лежерното куче на света. Той е добряк, особняк, невзрачен и страшно спокоен. Въпреки това Друпи е любимец на всяка една нарисувана жена и в същото време е добър във всяка една инициатива. Той може да е полицай, инженер, лекар, детектив, космонавт и във всичко това е невероятно надарен. Спокойствието му пък е смразяващо. Друпи може да бъде подпален, сварен и зазидан с бетон, но от това просто няма да му пука. Незнайно как той се измъква от всеки проблем, а усмивка на лицето му може да предизвика само целувката на някоя атрактивна дама.

Пингвините от Мадагаскар

Военният отряд на лейтенант Скипър е едно от най-забавните неща, които зрителите са виждали някога. Скипър, Ковалски, Редник и Рико могат буквално да ви спукат от смях. Те вярват, че животът им в зоопарка е част от огромна военна мисия и са готови на всичко за да я изпълнят.  Надарени са с невероятна находчивост когато става въпрос за щуротии и могат да ви докарат гърчове от смях.


Катерицата

„Ледена епоха“ е легендарна анимационна поредица, а нейният символ е лудата катерица. Светът около нея може да се руши, глетчерите да се топят, динозаврите да вилнеят, но нея я интересува само едно, а именно скъпоценният й лешник. Тя си изпотроши костите десетки пъти, на няколко дори  умира, обиколи целият древен свят, но нямаше какво да я спре по пътя към нейния лешник.  Нейният образ се превърна в абсолютно култов, като и възрастни и малки я обичат и нямат търпение да видят последните й приключения. Тя е и може би най-култовият анимационен герой от новото поколение.

Бъгс Бъни

Е няма кака тук да не присъства лудият заек на „Уорнър Брадърс“. Бъгс трябва да живее тежкия живот на постоянно преследван дивеч, но това не му се отразява особено. Той има доста мрачно чувство за хумор и буквално скъсва от бъзици всички ловци или хищници, които се опитват да го изядат.  Бъгс е интелигентен, забавен и голям шегобиец, който е способен да спечели симпатиите на всеки един зрител. Не случайно е любимият анимационен герой на вече няколко поколения.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА