Last news in Fakti

11 Април, 2024 13:32 973 10

DEEP ZONE Project пуснаха първото българско ВИДЕО, изградено изцяло с AI технологии

  • deep zone project-
  • изкуствен интелект-
  • музикално видео-
  • технологии-
  • анимации

В "Нещо по-така" се включат с уникалните си гласове етно певиците Бисера и Лидия

Първото българско пълнометражно музикално видео, изградено изцяло с AI технологии и анимации, е вече факт. Клипът е към новата песен на иноваторите в клубната музика - DEEP ZONE Project. “Нещо по-така“ това е заглавието на проекта, който отбелязва своята аудио и видео премиера днес, 11 април.

Вярно на стилистиката на групата, парчето е енергично техно, което се отличава с оригинални български фолклорни мотиви и отпявания на етно певиците Бисера и Лидия, гост-изпълнителки в проекта. Закачливото заглавие на песента е поздрав към всички фенове на DEEP ZONE Project, които през годините по време на техни концерти са си пожелавали "нещо по-така".

Заедно с аудиото на „Нещо по-така“, излиза и официалният клип, реализиран от Радостин Събев (Шошо) и Sky Brothers. Футуристичното видео, създадено с помощта на изкуствен интелект, е поглед към бъдещето, комбиниран с традиционни български елементи като носии, шевици и накити.

Групата загатна за новия си проект по време на церемонията на наградите ИКАР, където беше отличена със специалния приз за съвременна музика. Броени дни по-късно DEEP ZONE Project бяха номинирани за пореден път и в категория „БГ ГРУПА“ на тазгодишните музикални награди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    26 1 Отговор
    Много са зле AI генерираните видеа, нещо като кошмари след яко препиване с пърцуца.
  • 2 Роки

    25 1 Отговор
    Това повод за хвалене ли е?!
    Никакъв вложен труд, всяко лапе скоро ще може да генерира ИИ видео.
  • 3 РЕД И ХАОС

    20 3 Отговор
    На видеото давам среден 3, а на музиката давам слаб 2. Музиката не е от AI.
  • 4 шааа

    2 3 Отговор
    Не съм фен на този стил музика, но все пак поздравявам екипа, който е направил песента и клипа. Използването на ИИ в изкуството е все още в начална фаза (нека си поговорим след 20-30 години как ще е), така че DEEP ZONE Project са нещо като пионери, които са се престрашили да експериментират с нещо наистина ново. Вярно, че клипът е една халюцинация, но според мен стои добре и заслужава адмирации.
  • 5 8685

    1 17 Отговор
    Музиката е добра, клипа не.
  • 6 ами,

    21 1 Отговор
    Да използваш фолклорни мотиви в тази пошлост е проява на творческо безсилие.Не ми допадат анимирани фалшиви образи и повтаряне на едно четиристишие до припадък.Това не е песен а поредна еднодневка.Жалко за певиците включили се в тази пародия.

    Коментиран от #7

  • 7 Роко

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "ами,":

    Преди години водещите на Евровизия ги бъзикаха за безкрайното повторение в зациклилите им парчета, такъв им е стила явно :)))
  • 8 Кадир

    17 0 Отговор
    Лошо ми стана от клипа, много разфокусирано и постояно се променя.
  • 9 крали марко

    18 0 Отговор
    всичките им песни на тея са една и съща песен,добре че има прост народ да им слуша бозите
  • 10 божо

    15 0 Отговор
    в музиката е като във футбола и ли можеш или не можеш,а тези на снимката не могат