Last news in Fakti

10 Декември, 2014 12:03 5 639 1

Гигантски мутирал паяк-куче е сензация в мрежата (ВИДЕО)

  • куче-паяк-
  • видео-
  • youtube-
  • видео клип-
  • късометражен филм

YouTube разкри своите топ 10 най-налагащи се клипове за 2014 г. включващи целувки, футболисти и дяволско бебе, което тормози Ню Йорк

Полски късометражен филм на ужасите направи невиждан успех в мрежата. Лентата, в която кучето на режисьора, облечено в костюм на огромна тарантула е най-новата видеосензация в YouTube през 2014 г., обяви компанията-майка Google.

YouTube публикува годишната си класация за  видеоклипове. Докато миналата година списък се оглавяваше от песен за лисица, то през 2014 г. най-сензационното видео е за нещо с малко повечко крака.

С над 114 милиона гледания филмът за "Гигантски мутирал паяк-куче", който бе публикуван през септември на сайта, се оказа най споделяното и коментирано видео, според YouTube.

Графиката за 2014 г. е смес от шеги, реклами, кастинги за таланти и социални коментари.

Клипът към парчето на Кейти Пери Dark Horse пък е най-популярното видео с 715 милиона гледания.

Google пусна списъци на най-гледаните видеоклипове в YouTube в блог пост.

Шведският коментатор на игри Феликс Киелберг, известен още като PewDiePie, има най-много абонати на канала си в YouTube за втора поредна година с над 32 милиона души.

Facebook регистрира над 3 млрд. споделяния за Световната купа в Бразилия тази година. Футболният турнир е "най-обсъжданото събитие" във Facebook, заявяват от компанията, позовавайки се на информацията за събитията и разговори в социалната мрежа, с над 350 милиона души.

Въпреки това президентските избори в Бразилия привлякоха още повече внимание в медийната социална платформа с 674 милиона взаимодействия.

Във Великобритания, шотландският референдум се оказа най-голямото събитие на годината в интернет пространството с 3.3 милиона взаимодействия, записани в изборния ден.

"Успокоително, че харесванията в YouTube и Facebook могат да свързват най-ниските и най-високите форми на културно съдържание", каза Саймън Колистър, старши преподавател по социални медии и комуникации в Лондонския колеж за комуникация.

"Въпреки това трябва да внимаваме да не разчитаме твърде много на тези платформи," добави той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Street hawk

    0 0 Отговор
    това повече ми прилича на филм но ако на истина е филм ще се радвам да разбера как се казва