Last news in Fakti

28 Януари, 2016 18:28 1 374 2

Вирусът Зика може да засегне 4 млн. души

  • зика-
  • вирусът-
  • засегне

Заразата придобива тревожни пропорции

Между три и четири милиона души в Северна и Южна Америка могат да бъдат засегнати от вируса Зика през тази година, съобщи Би Би Си.

Данните са от Световната здравна организация. Повечето хора не развиват симптоми, но заболяването е свързвано основно с мозъчни увреждания при бебетата. Генералният директор на СЗО Маргарет Чан заяви, че заразата придобива тревожни пропорции. Тя обяви, че е създаден извънреден екип, който да се заминава с разпространението на вируса.

В понеделник предстои среща, на която трябва да се обсъди дали вирусът Зика трябва да се третира като глобална заплаха. За последно това стана през 2011 г., когато вирусът Ебола уби 11 000 души в Западна Африка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бум бам

    0 0 Отговор
    Биолгичната война е в сила
  • 2 999

    0 0 Отговор
    Сигурен съм ,че виновника за този вирус след много усилия ще намери ваксина за него и ще стане много много богат!!!!!!