15 Февруари, 2016 15:49 1 563 0

Първи случай на вируса Зика в Русия

  • зика-
  • вирус-
  • китай-
  • русия-
  • заразен-
  • болен

В Китай са регистрирани два случая на болестта

В Русия беше регистриран първият случай на човек заразен с вируса Зика, съобщи ТАСС.

Заразена е жена, която се е върнала от пътуване в Доминиканската република.

В изявление, руската федерална служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) заяви, че жената е настанена в болница, а състоянието й е задоволително.

При пристигането си в Москва тя не се е оплаквала от здравословни проблеми, но няколко дни по-късно състоянието й се влошило, появил се обрив и вдигнала температура.

Медицински тестове, направени на членовете на семейството й, са били отрицателни за вируса Зика.

При климатичните условия в Русия няма риск от разпространение на заразата, посочват руските здравни власти. 

Междувременно властите в китайския град Гуанджоу (административен център на южната провинция Гуандун) обявиха, че са регистрирали нови случаи на заразяване с вируса Жика. Заразеният с опасния вирус е венецуелски гражданин, пристигнал от Москва.

"Заразеният е пристигнал на 12 февруари, с полет на авиокомпания Аерофлот, от Москва, с висока температура. След тестове е установено, че той  е заразен с вируса Зика", съобщават китайските медии, като допълват, че в момента той е хоспитализиран.

Това е втория случай на вируса, регистриран в Китай. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА