Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 22:30 1 858 0

Тайван продължава борбата със заболяванията, причинени от комари

  • тайван-
  • денга-
  • зика-
  • треска-
  • комари-
  • превенция

В тази връзка страната открива нов Научноизследователски институт

Република Китай работи по откриване на специален научноизследователски институт на национално равнище. Изграждането му се очаква да приключи в средата на тази година. Инициативата е част от усилията на страната за борба със заболяванията, причинени от комари, каквито са треската Денга и вирусът Зика.

Съоръжението ще се намира в южната част на Тайван и ще работи съвместно с Националните здравни изследователски институти в сътрудничество с местните власти и висшите учебни заведения.

Институтът има задачата да провежда клинични изследвания и да прилага система за ранно диагностициране на заболяванията. Успоредно с това ще се провежда постоянен мониторинг на маршрутите за пренос на вируси. Очаква се това да помогне на страната да засили граничната карантина и да укрепи системата на здравеопазването си.

В допълнение по-рано този месец бе отворен и Команден център за контрол и борба с вируса Зика.

Според генералния директор на Центровете за контрол на заболяванията Стийв Куо, Тайван  реагира изключително адекватно в създалата се ситуация, свързана с диагностицирането на първия заболял от Зика през януари тази година. Навременните мерки дават основани да се вярва, че правителството ще се справи с проблемите и ще запази общественото здраве. Планирани са още инициативи, чрез които страната ще допринесе за международното здравеопазване.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА