Last news in Fakti

22 Март, 2016 12:02 1 202 0

Южна Корея потвърди първия случай на вируса Зика

  • вирус-
  • зика-
  • зика вирус-
  • южна корея-
  • заразен-
  • бразилия

Заразеният е 43-годишен мъж, който наскоро се е завърнал от Бразилия

Южна Корея потвърди първия случай на вируса Зика - 1
Снимка АП/БТА

Южна Корея потвърди първия случай на вируса Зика в страната, съобщава Би Би Си.

Заразеният е 43-годишен мъж, който наскоро се е завърнал от Бразилия.

Мъжът е бил диагностициран във вторник и се лекува в град Куанджу. Той получил мускулни болки, обрив и треска, според изявление от държавните Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Вирусът, който се пренася от комари, е обявен за световен здравен проблем от Световната здравна организация. Той се разпространи бързо в Бразилия и цяла Америка като здравните власти подозират, че причинява и вродени дефекти.

Изолирани случаи на болни от Зика имаше в няколко азиатски страни.

Южна Корея заяви, че заразеният мъж е поставен под карантина, а движенията му след завръщане в страната са били проследени, съобщи новинарската агенция Йонхап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА