20 Април, 2016 10:18 1 893 0

БЧК купува болница „Токуда“?

  • бчк-
  • болница-
  • токуда
БЧК купува болница „Токуда“? - 1

„Българският червен кръст (БЧК) е предложил оферта на болница "Токуда" за оказване на логистична помощ, след покупката й от партньор на организацията. Това съобщи за "Монитор" нейният председател Христо Григоров, след като излезе информация, че БЧК купува лечебното заведение”, четем в изданието.

„Наш партньор ни предложи тази идея. Стоте милиона за покупката няма да са от организацията ни, каза още Григоров. От страна на БЧК можем да помогнем с доброто си име и опит, един вид ноухау", поясни той.

Григоров обясни, че партньорът е с добри финансови възможности в сферата на здравеопазването. Той увери, че засега е дал само принципно съгласие на партньора, но ако се стигне до подаване на конкретна оферта за покупката, ще бъде свикан Националният съвет на БЧК, който да гласува дали участват или не в начинанието”, пише още вестникът и информира: „Две писма до семейство Токуда, с които "Монитор" разполага, е изпратил Христо Григоров от името на БЧК. В първото от 7 април БЧК излага идеята си за логистична подкрепа, ако болницата бъде купена. Във второто - от 18 април, той информира сем. Токуда, че упълномощеното от тях лице Артур Щерн (Артър Стърн, б.р.) не е проявило интерес към офертата на БЧК.”

„Труд” също разговаря с Григоров и съобщава, че „представители на Червеният кръст са присъствали на маркетинговите проучвания, които български бизнесмени правели в „Токуда”.

„Сега” пък цитира думи на председателя на БЧК пред „Фокус”, които поясняват идеята за логистична помощ от страна на хуманитарната организация: „Имаме опит. Не е тайна, че още от миналия век БЧК има собствена болница. Не е тайна, че болница "Пирогов" е бивша собственост на БЧК. Бихме участвали с логистиката и бихме участвали в това да дадем възможността на лекарите за обменен опит в чужбина”. И макар пред „Труд” Григоров да казва, че „Всичко това е по-добре да остане собственост на българи, отколкото да премине в ръцете на турски инвеститори”, думите му пред „Фокус” гласят: „Даже ние сме готови, при положение че ние го закупим заедно с турските партньори, които ние изключително много уважаваме като специалисти, да направим една съвместна дейност”.

„24 часа” пък оповестява в заглавие: „Турци купуват „Токуда” за 80 млн. евро, БЧК ще я управлява”. В публикацията четем: „Две турски вериги болници водят преговори за покупка на „Токуда” при цена 80 млн. евро. Има идея след сделката управлението да бъде възложено на БЧК. Това съобщи информиран източник за „24 часа”. Никъде в публикацията по-нататък не се споменава дори и една турска верига болници. В следващите редове изданието също цитира думи на Григоров пред „Фокус”, който казва, че „БЧК беше поканен от сериозни български партньори с добри финансови възможности в здравеопазването да бъдем партньори при евентуалното закупуване на болница "Токуда" и целия "Токуда комплекс". Ние дадохме принципно съгласие да участваме в процеса на закупуване на тази банка и болница”.

От няколко от публикациите пък става ясно, че към момента отговор от страна на семейство Токуда на новото предложение за покупка няма, уточнява сайтът Здраве.нет.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА