24 Май, 2016 09:45 1 039 0

Крадци откраднаха данни за лекарство срещу Зика

  • крадци-
  • лекарство-
  • зика

Откраднат е компютър на бразилски учен

В Бразилия откраднаха компютър с данни от нови проучвания за вируса Зика, съобщи „Estado de São Paulo“.

Инцидентът е станал на летището „Сантос Думонт“ в Рио Де Жанейро. В нотбука е имало информация от последните две проучвания за вируса. Едно от проучванията е засягало изследване за ново лекарство, третиращо вируса. Няма резервни копия от информацията за него.

Компютърът е бил пренасян от учена Амилкар Танури. Кражбата станала само за няколко секунди, като той самият не успял да разбере кой го е обрал. Системата за наблюдение в района на летището точно в този момент не е работила и камерите не са заснели крадците.

Проучванията са изследвали противодействието на вируса Зика с лекарство от веществото хлорохин. Първите данни показали намаляване на инфекцията и ограничаване на броя на засегнатите неврони.

Според Танури ще са нужни поне 10 дни, за да се повторят същите изследвания.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА