Last news in Fakti

23 Декември, 2011 16:15 1 902 0

Съветват британките да не си махат силикона

  • pip-
  • силикон-
  • инплант-
  • пип

Британските здравни власти съобщиха, че не препоръчват на хилядите жени със силикон от френската фирма „Поли имплант протез” (ПИП) да премахват имплантите си, с което правителството в Лондон се разграничи от позицията по въпроса на Париж, предаде БГНЕС, като се позова на АФП.

Френското здравно министерство препоръча днес на близо 30 000 французойки да се откажат от имплантите си, тъй като те могат да се разкъсат по опасен за човека начин. Въпреки това Париж подчерта, че до момента няма доказателства те да са свързани със заболяванията от рак.

Служителката на британското здравно министерство Сали Дейвис обаче е категорична: "Уважаваме решението на френското правителство, но нито една друга държава не е предприела подобни мерки, тъй като за момента нямаме доказателства, за да ги подкрепим". "По тази причина и заради факта, че самото премахване на силикона крие рискове, не препоръчваме рутинно отстраняване на тези импланти", настоя Дейвис. Здравният министър Андрю Лансли отбеляза от своя страна, че за момента медицинските лица "не разполагат с доказателства за връзката им (на имплантите) със случаите на рак". "Не разполагаме с доказателства за токсичност, нито пък за значителни разлики от гледна точка на разкъсванията между тези импланти и останалите", посочи министърът.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА