Last news in Fakti

17 Януари, 2012 13:36 1 372 0

Продажбите на презервативи в Полша паднали с 10%

  • презервативи-
  • кондоми-
  • спад-
  • полша

Продажбите на кондоми и на противозачатъчни хапчета в Полша са намалели съответно с 10% и с 3,2% за една година до октомври 2011 г., което се случва за първи път, сочи ново изследване, предаде БГНЕС като се позова на АФП.


Допълнителни изследвания на компаниите Nielsen и IMS Health, занимаваща се с анализи на фармацевтичния пазар, които ще бъдат публикувани през февруари, трябва да установят причините за този безпрецедентен спад в сектора на контрацептивите.

Но водещи полски сексолози вече имат теории за причините за свиването на пазара на кондомите в населената с ревностни католици страна, но те нямат нищо общо с проповедите на църквата за забрана на контрацептивите.

"Младежите избират по-често кондомите, но младото население все повече намалява, така че производителите на кондоми усещат това", заяви проф. Збигнев Иждебски, цитиран от местната преса. Фактът, че полските здравни власти не са започнали нито една публична кампания за превенция срещу ХИВ/СПИН през последните години също допринася за спада на продажбите на презервативи, допълни Иждебски.

Друг сексолог твърди, че "поляците избират други форми на секс и може би това е причината за упадъка на традиционната му форма". Негова колежка отдава спада на продажбите на пониженото настроение и стреса, причинени от тежките икономически времена.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА