Last news in Fakti

3 Май, 2020 19:05 6 768 6

Чудодейна маска със сол против бръчки

  • маска-
  • сол-
  • бръчки-
  • стареене

Пробвайте и няма да съжалявате

Чудодейна маска със сол против бръчки - 1
Снимка: Shutterstock

Солта прави какви ли не чудеса, приложена върху кожата. Тя повишава нейната еластичност, тонизира и стяга овала на лицето, премахва подпухналостта и т.н.

Затова съвсем закономерно маската от сол е отлично средство, което помага да се справите с промените в кожата, свързани с възрастта. Но не само това - с маската, която ще видите, предложена от jenata.blitz.bg, ще успеете да направите така, че кожата да не е отпусната, а бръчките да изчезнат само за пет дни.

Рецептата е съвсем проста: добавете половин чаена лъжичка сол към една чаена лъжичка масло от шипка и преварена вода. Всички съставки трябва да са със стайна температура. Водата може да бъде заменена с прясно сварен зелен чай.

Преди да нанесете маската, лицето трябва да се почисти с подходящ продукт (мицеларна вода или просто измийте добре).

Маската със сол се смесва равномерно и се нанася върху кожата с потупващи движения.

Движението трябва да е леко, не търкайте маската прекалено силно в кожата си. За да засилите действието, леко потупвайте кожата отдолу нагоре с пръсти.

Не дръжте маската на лицето си дълго време – най-добре е от три до петнадесет минути, в зависимост от чувствителността на кожата ви. След това внимателно изплакнете с топла вода и нанесете лек не мазен крем.

Такава маска е перфектна не само за кожата на лицето или шията, но и за всички части на тялото, където се появяват бръчки и кожата става отпусната.

Важно!

Маската никога не трябва да се прилага върху раздразнена кожа, с рани или възпаления. Маската може да се използва при спешни случаи, когато се нуждаете от бърз ефект против стареене или можете да проведете курс от десет до дванадесет процедури.

Във всеки случай бързо ще оцените как солта премахва бръчките. След 5 дни ефектът от използването на маската със сол ще бъде забележим.

Тази проста домашна маска по никакъв начин не отстъпва на скъпите салонни процедури, но в същото време няма да има оток от инжекции по лицето ви, а и няма да давате луди пари за различни козметични процедури или кремове, които нямат желания и търсен ефект.

Това е чудесно средство, което може да подмлади стареещата кожа – пробвайте и няма да съжалявате.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора, внимавай...!!!!

    2 2 Отговор
    Не благодаря...!

    Коментиран от #2

  • 2 Няма да обясня

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лора, внимавай...!!!!":

    Защо...!?
  • 3 Пурко

    5 1 Отговор
    Пълни глупости! Солта е силно хигроскопична и изсмуква влагата. Може да заприличате на мумия.
  • 4 И дори по- лошо

    3 0 Отговор
    Може сериозно да се увреди кожата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.