Last news in Fakti

21 Януари, 2013 15:29 2 359 1

Министър Атанасова обеща 500 000 лв. субсидия на "Майчин дом"

  • десислава атанасова-
  • "майчин дом"-
  • бабинден
Министър Атанасова обеща 500 000 лв. субсидия на "Майчин дом" - 1
Снимка: БГНЕС

„На Бабинден засвидетелстваме почитта си към труда на хората, с помощта на които се ражда най-скъпото за всяко семейство - детето. Първият светъл лъч, който озарява новороденото, е усмивката на майката, но първата ръка, която го докосва, е на лекаря или на акушерката“, заяви  министърът на здравеопазването Десислава Атанасова при тържественото отбелязване на Деня на родилната помощ в Университетска АГ болница „Майчин дом“ - София.

По време на празненството бе изпълнен ритуалът „Поливане на ръце“, като с тази чест бе удостоен шефът на Родилна зала проф. д-р Асен Николов, в чието отделение през миналата година проплакаха най-много бебета в цялата страна.

Наградата „Златни ръце“ бе връчена на доказалите своя професионализъм доц. д-р Божидар Славчев, доц. д-р Никола Василев и акушерката Нора Цанкова.

На тържеството присъстваха председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков, директори на столични лечебни заведения.

След това министър Атанасова и директорът на АГ болницата проф. Виктор Златков откриха изцяло реновираната Централна реанимация и Оперативен блок I, както и финализирането на проект „Енергийна ефективност”.

Извършените строително-ремонтни дейности и частично оборудване в едно от най-важните звена на болницата са на стойност 1 031 652 лева, от които 684 559 са средства на Министерство на здравеопазването, а останалите 347 093 са от приходи на лечебното заведение.

По проект „Енергийна ефективност” е подменена изцяло дограмата на 15–етажната сграда, близо 3000 кв. м. от покрива на поликлиничната част на болницата е топло- и хидроизолирана, положени са и 795 м мълниеотводна мрежа. Изразходваните за тези дейности средства са в размер на 593 455 лв.

Министър Атанасова съобщи, че през 2013 г. МЗ ще предостави на Университетска болница „Майчин дом” бюджетна субсидия за капиталови разходи в размер на близо 500 000 лв. Средствата са предназначени за ремонт и оборудване  на детското интензивно отделение на болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    мног пари бе....сега някой депутатин няма да се радва на охрана и мержан с шофер