Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 16:18 5 250 5

Баретата е в съзнание

  • барета-
  • пирогов
Баретата е в съзнание - 1
Снимка: БГНЕС

 

Златко Баретата вече е в съзнание и диша сам, съобщиха от "Пирогов". Днес е изведен от медикаментозната кома и е спряна белодробната вентилация. Златко е по-добре и дори започна да се закача със сестрите, поясниха от персонала в реанимацията, където той се лекува.

За момента не се налага да му се правят нови операции, уверяват лекарите. Само преди дни натрошеното от куршума бедро бе оперирано и стабилизирано с помощта на титаниеви пластини и пирони. Разкъсванията в коремната област са почистени и зашити. Изчаква се раните да започнат да заздравяват. Пациентът понесе добре интервенциите, поясниха травматолози.

Не било изключено в определен момент да се наложи връщане към изкуственото дишане, за да се даде възможност на организма да се възстановява.

При такива тежки прострелни рани винаги има риск от вторични усложнения седмици по-късно - инфекции и дори сепсис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    1 0 Отговор
    Златко Баретата да се оправя по-бързо........че го чакаме в съда .
    Време му е да влиза в затвора .
  • 2 abc

    0 1 Отговор
    ei prostak
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    Медицината не може да каже за него дали е в безсъзнание или съзнание. взема се условно за съзнание, че се е закачал с медицинските сестри. Прави впечетление какви страшни застраховки има този гражданин!
  • 4 агт

    0 0 Отговор
    ДА ГО ЛЕКУВАТ В ПАНДЕЛАТА
  • 5 Млатко Каретата

    0 0 Отговор
    Не искам да чувам никакви новини за такива като тоя повече, освен ако не се съобщава за смъртта му! Тогава това би ми повишило и настроението и вярата! Закачал бил сестрите, а персонала му се радва за това - тъпо агресивно , хищник, а като се съвземе пощипва агънцата и овцете му се радват - ама тва е манталитета в БГ - подг.зуване и подмазване на парицата, а и на агресията - нямаме шанс да сме нещо друго освен роби. Ей го, на - появява се тоя , идва в съзнание, и почват да се надпреварват да му се мазнят, вместо като го намерят прострелян да го дозастрелят, или поне да го оставят да си умре, а не да харчат нашите пари да го лекуват, че накрая да подп.чкосва медсестрите, на които ние плащаме. достатъчно хора е затрил, достатъчно семейства разплакал, достатъчно пари откраднал, за да го съживяваме с нашите пари, и да му се дава шанс да продължава с издевателствата! НЕ ИСКАМ ВЪРХУШКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА МАФИЯ ДА РЕШАВА ДА ХАРЧИ ПАРИТЕ, КОИТО АЗ ВНАСЯМ В ДЪРЖАВАТА ЗА ЦИГАНИ И ПРЕСТЪПНИ !