Last news in Fakti

3 Април, 2013 11:57 1 307 1

След снежния Великден настъпва сенна хрема в Германия

  • сенна хрема-
  • германия

 

Германците, които посрещнаха снежен Великден, трябва да се подготвят за първите симптоми за сенна хрема, предупреждават местни медици.

Особено заплашени са тези, които страдат от алергии.

В момента няма от какво да се страхуваме-твърде е студено. Дърветата нямат нито цвят, нито листа. Скоро ще се затопли и тогава можем да очакваме бум от оплаквания от сенна хрема, предупреди професор Андреас Дийц, ръководител на клиника по уши, нос и гърло към Университетската болница в Лайпциг.

12% от германците са алергични към сенна хрема. Специалистите очакват техния брой да се увеличи заради тенденцията за затопляне на климата, което спомага за миграция на нови растителни видове от по-топлите южни части на Стария континент. В развитите западни страни между 10% и 25% от населението страда от сенна хрема.

Сенна хрема, алергичен ринит, полиноза е едно и също име на алергичната реакция на организма, най-вече на горните дихателни пътища, към полени.

Проявява се сезонно, според цъфтежа на различните растения в дадената климатична област: края на зимата - ранна пролет, пролет - лято, есен.

При някои хора симптомите на сенната хрема могат да се проявяват целогодишно, провокирани и от прах, животински косми, пух, пера, гъбични спори, други дразнители от околната среда.

Предразположението към сенна хрема най-често е наследствено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bob4o

    0 0 Отговор
    Хубавелка е каката със сините очи! :)