22 Януари, 2022 19:22 6 546 11

Как да избелим зъбите в домашни условия

  • зъбизбелване-
  • у дома-
  • домашни средства-
  • куркума-
  • активен въглен-
  • сода за хляб

Безопасно и евтино вкъщи

Как да избелим зъбите в домашни условия - 1
Снимка: shutterstock

Зъболекарите твърдят, че белият цвят на зъбите е резултат не само от правилната хигиена и честите посещения при зъболекаря, но и от познаването кои продукти, присъстващи в почти всяка кухня, могат да бъдат полезни в процеса на избелване.

Тук са ни представени няколко варианта за домашно избелване на зъби, които са препоръчани във форуми, но и одобрени от зъболекари, които могат да помогнат за избелването на нашите зъби. Въпреки това, няма нищо по-разумно от това да се доверим на професионалисти, но в случай, че нямаме тази финансова възможност, ето няколко трика, които можем да използваме:

Използвайте куркума

Куркумата е ориенталска подправка, която оцветява храната в жълто. Тази връзка обаче не се отнася за зъбите, тъй като куркумата има антибактериални и противогъбични свойства. Естественото избелване на зъбите с куркума може да се използва около два пъти седмично. Куркума на прах може да се добави към паста за зъби.

Можете също да направите своя собствена смес, като си миете зъбите няколко пъти седмично. Смесете голяма супена лъжица кокосово масло с две капки етерично масло от мента (натурално) и една супена лъжица куркума. Ефектът се забелязва след 5 употреби.

Как да избелим зъбите в домашни условия
Снимка: shutterstock

Избелване на зъби със сода за хляб

Содата за хляб е не само добра добавка за хляб и златен агент за почистване на кранове за баня. Зърната от сода за хляб също нежно избелват зъбите ви, тъй като разтриват плаката от емайла. Все пак трябва да внимавате, защото твърде честото използване на сода бикарбонат може да увреди емайла и да направи зъбите и венците свръхчувствителни. Ето защо трябва да се използва с повишено внимание и за кратко време.

Как да избелим зъбите в домашни условия
Снимка: shutterstock

Как да избелите зъбите си с активен въглен

Активният въглен преживява своя ренесанс напоследък и дори се добавя към козметиката. Известен е със своите нежни свойства на абразия и задържане на мръсотия. Естественото избелване на зъби с активен въглен е много популярно не само заради своята ефективност, но и поради наличността си. Въглен може да се закупи във всяка аптека без рецепта, под формата на таблетки, както и прах или капсули. На пазара има и черни пасти на базата на активен въглен. Въглеродният прах трябва да се добави към кокосовото масло или вашата ежедневна паста за зъби и да миете зъбите си около два пъти седмично. Въпреки че устната кухина почернява при измиване, редовното използване на активен въглен придава на зъбите красив бяло-перлен цвят.

Как да избелим зъбите в домашни условия
Снимка: shutterstock

Всички естествени методи за избелване на зъбите трябва да се извършват умерено, за предпочитане под постоянно наблюдение на зъболекар . Струва си да се помни, че домашните избелващи процедури трябва да бъдат включени в грижата за зъбите от време на време (за предпочитане веднъж на тримесечие за седмица) и те не могат да заменят традиционната паста за зъби, конец за зъби или посещения при зъболекар, пише сайтът trafficnews.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Овцата

    4 5 Отговор
    Със шкурка стават най бели
  • 3 Само питам

    5 2 Отговор
    А ако не ги мием в домашни условия - къде ? На село на мегдана ?
  • 4 Грульо

    7 2 Отговор
    Първо да намерим отнекъде зъби, че да има какво да мием. :D
  • 5 Пенционер

    5 2 Отговор
    С морска сол и твърда четка се чистят най добре или ако са протези ги минавам на миялната машина с малко препарат за гланц и стават като нови
  • 6 Smile

    3 2 Отговор
    Безсмислени твърдения. Кое му е домашно, щом трябва да е под наздор на зъболекар?
    По-добре професионален план от специалист.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Конеца

    4 1 Отговор
    за зъби е на първо място. Пастата с активен въглен е О. К. Всеки месе не можеш да ходиш на зъболекар дори само за консултация, освен ако не си Илон Мъск. Моята зъболекарката не ми препоръчва избелване на зъбите, въпреки, че се плаща не по здравна каса и не е евтино. Изхабявало емайла.
  • 9 Има логика

    1 1 Отговор
    Но зъболекар не може да избели зъбите.Ако става дума за американските лепенки които се слагат за седмица.,това е абсолютна измама.Те съдържат кислородна вода и глицерин и уж избелват ,но всъщност в лепенките има вид пластмаса( изкуствен материал който се ползва за външни мазилки,не се оцветява,издържа на влага и топлина )полепва по емайла и до 6 месеца държи,после си в изходно положение.Така,че природните средства макар и не толкова ефективни са за предпочитане.
  • 10 Професора

    1 0 Отговор
    Абе най добре пробвайте с качествена паста за зъби.
  • 11 ИВАН

    0 0 Отговор
    Да се довериш на зъболекар и на лекар .... не го знаеш какво ти мисли, какво отношение има .... аз ходех редовно при една - голям капацитет, хиляда дипломи и награди, беше ми правила зъби и уж доволен бях и аз, но веднъж отидох с болка и исках да го оправи и пломбира - тя ми взе да ми развива теории, че нямало смисъл, че корена бил крив като кука /откъде ми е виждала корена на зъба/, принудих се да се съглася да го вади, извади го, но не искаше да ми даде извадения зъб - било медицински боклук, не можело, все пак го даде - беше си нормален зъб с малко кариесче и всеки стажант можеше да го запълни .... извода е, че яко са се ояли тия зъболекари и дори да не се пазариш пак не те правят, видят ли че не си милионер