Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 15:51 4 497 27

Откриха какво спасява браковете

  • романтика-
  • свети валентин-
  • романтична комедия-
  • филми-
  • брак-
  • връзка

Изследване посочва, че гледането на романтични филми заедно заздравява връзката

Откриха какво спасява браковете - 1
Снимка: Shutterstock

Тайната на здравия и успешен брак се крие в уютна вечер, прекарана в компанията на любимия човек и подбрани романтични комедии, установи британско проучване.

С наближаването на св. Валентин голяма част от влюбените двойки са на активен лов за подарък, който да впечатли и изненада приятно половинката. Добрата новина е, че банковата ви сметка спокойно може да си отдъхне, вие също, пише trafficnews.bg.

Според изследването двойките, който обсъждат по приблизително 5 филма за взаимоотношенията между хората, не са от тези, които се развеждат в критичната трета година от брака.

Оказва се, че влюбените, които дискутират развоя на филма и любовните отношения между героите, имат много по-силна и здрава връзка.

Обсъждането на романтични филми спомага за откриването на проблеми във връзката и показва един добре представен пример за тяхното разрешаване и щастливия развой на събитията. Учените твърдят, че този метод е достатъчно ефективен, за да държи младите двойки далеч от брачните консултанти.

Вижте и тези няколко симпатични предложения от миналата година, с които да започнете вашият любовен филмов маратон.

Локдаун

Линда (Ан Хатауей) и Пакстън (Чиуетел Еджиофор) току-що са се разделили и се намират на труден кръстопът, когато се оказват затворени под един покрив заради задължителния локдаун в Лондон. Новите отговорности на успешната директорка на маркетингова агенция Линда я оставят разочарована от корпоративния свят, а творецът с криминално минало Пакстън е в принудителен отпуск. С помощта на поезия и обилно количество вино, опитите да съжителстват в мир и разбирателство им напомнят какви свободни души са били някога. Ненадейно получават възможност да задигнат голямо количество ценни бижута и това ги опиянява. Един интелигентен и изкусителен филм с много обрати, в който Линда и Пакстън ще заложат на партньорството си с надеждата да променят живота си завинаги.

Трудна Любов

Макар това да е коледен филм, нищо не ни пречи да му хвърлим едно око и след празниците. В него момиче от Лос Анджелис, което няма късмет в любовта, се влюбва в момче от Източното крайбрежие в приложение за запознанства и решава да го изненада за празниците като му отиде да гости. Истината за новия ѝ избраник обаче се оказва много по-различна, отколкото представената онлайн.

Брилянтната Нина Добрев влиза в тази вълнуваща роля и демонстрира впечатляващ комедиен талант.

Любовта на квадрат

Сюжетът на Любов на квадрат звучи много интригуващо. След гледане на трейлъра, изглежда, че филмът е за млада жена, която преподава начално училище през деня и на лунна светлина като модел.

Въпреки това, за да запази преподавателската си работа, тя носи цветни контактни лещи и перука, когато дефилира. Въпреки че възнамерява да се махне от модния бизнес, все още има резервирани няколко концерта, когато среща очарователен непознат. Междувременно започва да излиза с красив мъж който смята, че са две отделни жени, но в действителност това е същата жена.

До всички момчета: Винаги и завинаги

Филмовата поредица се завръща по време на пътуването на семейство Кови до Сеул, Южна Корея. Това е възможност за трите сестри, Лара Джийн, Марго (Джанел Париш) и Кити (Анна Каткарт), да прекарат време заедно и да се свържат с културата на покойната им майка. По време на пътуването баща ѝ (Джон Корбет) моли дъщерите си за тяхната благословия, тъй като той обмисля да предложи на Трина (Сараю Блу) и те с радост се съгласяват. Хоризонтът е пълен с възможности, включително надеждите на Лара Джийн да последва Питър до Станфорд. Но възможностите не са сигурни. Когато първото училище на мечтите ѝ променя плановете ѝ, Лара Джийн е принудена да разбере не само какво иска от връзката си с Питър, но и какво иска за себе си и собствения си опит в колежа.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТУТРАКАН

    10 1 Отговор
    Аве той КАЗАНЛЪКА ви го каза, ама вие му сипвахте ха ха РОМАНТИКА!

    Коментиран от #17

  • 3 ЖУЖИ

    14 1 Отговор
    СЕКСА СПАСЯВА БРАКОВЕТЕ АМА АНГЛИЧАНИТЕ ОТКЪДЕ ДА ЗНАЯТ ВЕЧНО ПИЯНИ
  • 4 българин

    10 7 Отговор
    Брака се спасява като носиш пари и се правиш , че не виждаш , че жена ти е с Хасан

    Коментиран от #22

  • 5 Лорд Минчу

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъпкач":

    Това е спорно, защото тогава се получава сериозна външна конкуренция за тези три блага на която малцина могат да устоят ;)))
  • 6 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    7 2 Отговор
    Напълно съм съгласен с статията! Ас самият одавна повтарям че гледането на романтични филми заедно с половинката е най приятното нещо в брака! Романтичните сериали и теленовели, романтичните расходки, ходене на бузичка и тулумбички в някоя слаткарница, посештаване на романтични места като язовир Копринка край град Казанлък - ето това спасява брака. Затова с моята съпруга сме идеалната двойка!

    Коментиран от #10, #14, #15, #18, #19, #24, #26

  • 7 Фен

    0 1 Отговор
    То е известно отдавна - ипотечния кредит
  • 8 Пич

    16 0 Отговор
    Глупости !!! Никой не знае отговорите на най сложните въпроси , защото те са много прости ! Ключът е , да не забравяш , кой е другия , какво си харесал в него , и най важното - да не позволяваш на рутината да те подлъже , че той ще е вечно твой !!! Не спирайте да се стараете !!! И не се стремете , да наложите промяна на отсрещния ! Не насилвайте , не налагайте ограничения , и не искайте повече , отколкото може да направи ! Дръжте се достойно , и не лъжете , дори когато ви се иска ! Това зависи от вас ! Останалото , може да пречупите , и да победите !
  • 9 сила

    1 4 Отговор
    ЛЮБОВНИЦИТЕ....и за двата пола
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Цървулче

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бях":

    Точно от това се интересуват
  • 14 Село Казанлък

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Аз не гледам такива глупости както и жената . И пак сме идеална двойка . Само че обичаме барове и клубове за Джаз музика . А сладкарниците пием кафе и хапване пасти и и други сладки неща. Току бите и бозата сазамалките деца .По добре опитайте да гледате някой екшън , трилър , мистерия , ужаси . И там има какво да се види .
  • 15 🎸🎸🎸🎸🎸

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    А на чалга концерти ходишли или в някоя чалготека . А романтичните филми са най блуткавите и скучните неща измислени от тези който правят филми.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    ВЯРНО ОБИЧТА СЪЩО СЕКСЪТ взаймо УВАЖЕНИЕТО УКРЕПВАТ БРАКА
  • 17 АННА МИЛА

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТУТРАКАН":

    ГЕНАДИ е УМЕН това защото пише на ас е просто ирония
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Идън

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Гена, пропуснал си романтичната чалга музика и романтичния танц- кючек на маса... Мога да изброя някои чалга- балади , в които уж се пее за любов, но се разбира че става дума за разврат. А той и кючекът визира само,, романтичните,, неща... Това хвърлянето на гюбеци и другите елементи си е същото като блуса, тангото и валса... Ъхъ!
  • 20 Мисля

    3 5 Отговор
    От време на време да се праска по нещо чуждо.Освежава брака и дава настроение за гледане на романтични филми.
  • 21 Реалист

    0 3 Отговор
    Шибинг практикейшъна кво:)
  • 22 Реалист

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "българин":

    Имах една комшийка едно време кът студент:) комшийката от долния етаж идваше да я дундуркам докъто мъжъ и гледаше тв:)всичко официално после към 12 отиваше си у тях:)

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Ако

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Искаш , назови я и поименно жената ! У ваше село ще се впечатлят ! Такива сте срам , за цялото мъжко съсловие !
  • 24 Като

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    писа за язовир Копринка...
    Предстои ми идване в Казанлък. Какво ще ми препоръчаш да посетя и как да уплътня свободното си време.
    Сериозно, очаквам отговора ти.
  • 25 ККК

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Като ти гледам правописа най много да имаш трети клас! Никакъв студент не си бил !
  • 26 ☠️☠️☠️☠️☠️☠️

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    За човек който гледа само такива филми как няма да си съгласен . И слушаш само тъпа чалга а от нея мозъка затъпява . Това са пълни глупости в статията . Аз не харесвам такива филми както и половинката . Предпочитаме , ужаси , трилъри , мистерия. И яко рок е товае е романтика за мен а да не забравя харесвам да късам плакати с чалгари или да ги драскам с маркери . Вчера нарисувах на Софка едни яки мустаци .
  • 27 защо ли пък разводите все са

    0 0 Отговор
    щото на жиътя не и стига никога парътъ