15 Май, 2022 21:21 25 388 10

Поръсете с тази подправка в дома си и повече няма да видите хлебарки

  • хлебарки-
  • подправка-
  • канела-
  • репеленти

На помощ идват изпитаните домашни средства, чието действие е способно да оправдае изцяло очакванията ви

Поръсете с тази подправка в дома си и повече няма да видите хлебарки - 1
Снимка: Shutterstock

Всички сте срещали хлебарки в живота си и ще се съгласите с това, че тези насекоми са повече от ужасяващи. Борбата с тях не е никак лесна и обикновено е свързана с използването на химия.

За съжаление обаче не всички репеленти са ефикасни, а да не говори, че миризмата им е силна и непоносима. В този момент на помощ идват изпитаните домашни средства, чието действие е способно да оправдае изцяло очакванията ви.

Днес ще ви споделим коя е онази подправка, благодарение на която можете лесно и безпроблемно да се справите с нашествията на хлебарките.

Как с канела можем да прогоним хлебарките?

Лесно е. Единственото, което се изисква от вас да направите, е да посипете с канела местата, където сте виждали неканените гости.

Можете дори да използвате канелени пръчици, тъй като тяхната миризма е по-концентрирана. За още по-добри резултати, поставете канелени пръчици в чаша с вода и ги загрейте за няколко секунди в микровълновата печка. След това ги разпръснете на ключови места в дома си.

Някои хора предпочитат да използват етерично масло от канела, както и канелени свещи. Истината е, че и те дават добри резултати.

В канелата се съдържа веществото евгенол, което успява да прогони хлебарките. То е напълно безопасно за човешкото здраве. Именно то присъства в по-голямата част от репелентите, които се предлагат на пазара.

Опитайте този трик и си гарантирайте спокойствието в собствения си дом. Помнете, че методът с канела е подходящ за прилагане както на открито, така и на закрито, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да!

    31 3 Отговор
    Срещу хлебарките помага и ДАФИНОВ ЛИСТ!!!
    Изпробвано средство !!! Поставят се по 2-3 листа на проблемните места и хлебарките изчезват завинаги.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пен дехо

    15 11 Отговор

    До коментар #2 от "Путин: Когато литне Атома Хлебарките":

    То да сме живи да им се радваме след атома...
  • 5 Роза

    12 4 Отговор
    Лентичките "Халек",които се продават в аптеките,са най-добри!И са евтини!Препоръчвам ги!

    Коментиран от #9

  • 6 Срещу хлебарки

    19 0 Отговор
    Помага хубав ремонт, чистота, и подръжка.
    Ако имате мърляви съседи обаче това е трудно :D
  • 7 asd

    4 1 Отговор
    По-добре пръчици, прахът ще се вдигне във въздуха и ще го вдишате.
  • 8 ганю

    6 3 Отговор
    А ако поръсим с атомни бомби дали сегашното правителство ще си тръгне?
  • 9 Йо Несбьо

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Роза":

    Предполагам, трябва да се увият около врата на хлебарката. 20 хлебарки = 20 лентички. А не можем ли просто да ги халосаме с чехъла безплатно?
  • 10 Анонимен

    0 0 Отговор
    Те идват от долни и горни етажи. Ако си чист човек, тежко и горко. Така се получи след 1989 година, на едно место да съжителстват и някои да дават под наем, а има българи замижни, но събират и на 3 етаж всичко от контейнерите и не смеят учените над 80 годишни баби да им направят забележка. И ми било хубаво за сегашното село в града, при старите граждани.