25 Август, 2022 13:11 1 342 2

Уорън Бъфет с изненада за почитателите си

  • уорън бъфет-
  • продава на търг-
  • портрет-
  • автограф-
  • благотворителност

Милиардерът продава на търг свой високотехнологичен портрет с автограф

Уорън Бъфет с изненада за почитателите си - 1
Снимка: БГНЕС

Милиардерът Уорън Бъфет продава на търг свой високотехнологичен портрет с автограф, за да събере средства за една от любимите си благотворителни организации, като наддаването вече надхвърли 30 000 долара, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Портретът на Бъфет, създаден от "Мотива Арт", има мрежа от букви върху картината, които светят, за да изпишат няколко негови известни цитата.

Търгът в eBay вероятно няма да съперничи на 19-те милиона долара, които някой плати по-рано тази година за частен обяд с Бъфет, но все пак се очаква да предизвика големи наддавания сред преданите му последователи.

Търгът започна тази седмица и ще приключи на 92-ия рожден ден на Бъфет на 30 август.

Постъпленията от търга на произведения на изкуството са предназначени за организацията "Момичета от Омаха" (Girls Inc. of Omaha), която осигурява образователни, културни и развлекателни програми за млади жени в родния град на Бъфет.

Бъфет продаде свой стар портфейл съдържащ съвет за акции, като събра 210 000 долара за същата организация. През 2015 г. някой плати над 122 000 долара за кадилака на Бъфет от 2006 г. с неговия подпис на таблото.

Търгът за обяд през юни, на който бяха събрани 19 млн. долара за калифорнийската фондация "Глайд" (Glide), която помага на бездомните в Сан Франциско, привлече такава астрономическа печеливша оферта, защото Бъфет заяви, че той ще бъде последният.

Преди пандемията, в продължение на 20 години той всяка година продаваше на търг частни обяди и редовно събираше милиони за "Глайд".


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    3 3 Отговор
    този човек май е единствения реален и нормален милиаредер на планетата Земя.......
  • 2 Да, май ли беше..!

    2 0 Отговор
    Или юни, нито едното, нито другото, ако не правят такива,, акции,, кой ще ги знае изобщо....!