Last news in Fakti

30 Декември, 2022 12:31 2 193 16

Обвиниха Стивън Тайлър в сексуално насилие над 16-годишна през 70-те години

  • стивън тайлър-
  • аеросмит-
  • сексуално насилие-
  • непълнолетна-
  • тийнейджърка

Потърпевшата обвинява вокалиста на "Aerosmith" в сексуално посегателство, актове на насилие и "умишлено причиняване на емоционален стрес"

Обвиниха Стивън Тайлър в сексуално насилие над 16-годишна през 70-те години - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американка, която през 70-те години на миналия век е съжителствала с фронтмена на групата "Аеросмит" Стивън Тайлър и по това време е била непълнолетна, е завела дело срещу певеца, обвинявайки го в сексуално насилие, пишат редица издания, сред които "Ню Йорк пост" и "Дейли мейл", позовавайки се на публикация в сп. "Ролинг стоун", пише БТА.

Изданието, което разполага със съдебния документ, пише, че ищцата Джулия Холкомб е завела дело в съда в Лос Анджелис, след като щатът Калифорния отмени давностния срок за подаване на искове за сексуално посегателство.

Холкомб обвинява певеца в сексуално посегателство, актове на насилие и "умишлено причиняване на емоционален стрес".

В иска Холкомб твърди, че Тайлър е убедил майка ѝ да му предостави попечителството над нея, когато е била на 16 години. Според ищцата попечителството е позволило на Тайлър да живее с нея. Връзката им започва през 1973 г. и продължава около три години.

Според списанието в самия иск не се споменава името на Тайлър, а са посочени анонимни обвиняеми. Изданието обаче пише за личния живот на Тайлър и Холкомб още през 1976 г., а Холкомб на свой ред е разказвала публично за връзката си с певеца. В иска са посочени цитати от мемоарите на Тайлър. Певецът пише в автобиографията си, че почти се е оженил за "булка тийнейджърка", а родителите ѝ са се "влюбили в него" и са подписали документи за попечителство, което му е позволило да я вземе със себе си на турне.

Холкомб твърди, че е била безсилна и не е могла да се противопостави на властта, славата и значителните финансови възможности на Стивън Тайлър. Певецът, с когото девойката се запознава на концерт на "Аеросмит" в Орегон през 1973 г., по това време е 25-годишен.

В иска е посочено, че след концерта Тайлър я е отвел в хотел и е извършил с нея "различни действия от криминален сексуален характер", след което е извикал такси и я изпратил у дома.

След като през 1974 г. получава попечителство над нея, певецът продължава да я насилва и да ѝ дава алкохол и наркотици. По думите на жената през 1975 г., когато е 17-годишна, Холкомб забременява от Тайлър, но той я принуждава да направи аборт. След аборта девойката напуска певеца, става католичка и скоро се омъжва. През последните години Джулия Холкомб е активист срещу абортите.

Представители на Стивън Тайлър не са отговорили на молбата за коментар.

Група "Аеросмит" е създадена през 1970 г. от Стивън Таларико (Тайлър), Джо Пери и Том Хамилтън. По-късно към тях се присъединяват китаристът Брад Уитфорд и барабанистът Джоуи Креймър.

Групата е отличена с четири награди "Грами". През 2001 г. членовете ѝ са въведени в Залата на славата на рокендрола, а сп. "Ролинг стоун" и телевизионният канал Ви Ейч Уан ги включват в списъка на 100-те най-велики музиканти на всички времена.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    32 2 Отговор
    Не беше ли през 33та...
  • 2 кленя

    52 2 Отговор
    читав мъж не остана необвинен за сексуално насилие,само елтън джон от старите не могат да го пипнат понеже е по новата мода

    Коментиран от #4

  • 3 ХАХАХА

    33 3 Отговор
    Ама как през 70 те години направо и в 50 те може да се присетят ,я Ал Пачино ,я Антъни Хопкинс ,те гонят 85 нормално 50 те години да се задявали с "некои "убавици. Освен това тая май забравя за свободния секс,наркотиците и рокендрола /хипи движението ,/па това беше бунт на младото поколение както го представиха западните пропагандатори . Я тая да съди ФАЩ.
  • 4 12340

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "кленя":

    Могат, могат---като актьора Кевин Спейси :))
  • 5 Отвратен

    24 1 Отговор
    Как няма един Педерст обвинен в сексуално насилие !? Явно мъжете ги е срам да си признаят че са били насилвани .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 123456

    25 0 Отговор
    по онова време половината момичета биха си дали единия бъбрек за да прекарат една нощ със Стивън , тая се сетила да се оплаква .... сега ....
  • 9 Бегай !

    15 1 Отговор
    Поредната ши.тня от Содом и Гомор,отвъд голямата локва.
  • 10 Хаха

    21 1 Отговор
    Стига глупости вече . Сетила се Мара да се побара. Лесни пари . Света оскотява. Кой им вярва вече ?
  • 11 да се смееш ли

    11 1 Отговор
    на такива истории, да плачеш ли.
    В повечето случаи, насиленият е разбрал, че е бил насилван едва след 20-30 години. Обаче, когато е бил насилван, всъщност се е чувствал поласкан и специален, щото звездата му обърнала внимание.
    Сексуалното насилие трябва да се преследва, но когато е насилие, а не забавление, от което едната страна е решила да заработи някой долар и 5 минутна слава.
    Тъжното е, че от толкова "спомнили си, че били насилени", общността може да се дистанцира и е възможно действително насилени хора да не получат, необходимото внимание и разбиране.
  • 12 Гордостта на Тарра

    7 0 Отговор
    Или го гони Алцхаймер или нещо друго ... Как толкова години не се сети та чак сега .. да кажеш че е имало някъв тоталитаризъм в Америка забрана на словото.. къде беше 80 90 години .. или свършиха парите и опа Мара се сетила откъде да клъвне.. трябва да направят давност за тия престъпления една година..
  • 13 пенко

    2 3 Отговор
    НЕ МОЖЕШ ДА УПРАЖНИШ СЕКС НАСИЛИЕ НА 16 ГОДИШНА - АКО НЕ Е ВРЪЗВАНА !!!!! НО , 16 ГОДИШНА МОЖЕ ДА ОСЪЩЕСТВИ "СМЪРТОНОСНО " СЕКС НАСИЛИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 Тома

    6 0 Отговор
    Щом на момичето и е било хубаво не се брои за насилие
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.