25 Октомври, 2024 12:15 733 9

Жерар Депардийо се изправя пред съда в Париж

  • жерар депардийо-
  • съд-
  • сексуално насилие-
  • изнасилване-
  • обвинения-
  • париж

Той е обвинен в сексуално посегателство над две жени по време на снимки на филм през 2021 г.

Жерар Депардийо се изправя пред съда в Париж  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Жерар Депардийо, който е обвинен в изнасилване и срещу когото има многобройни оплаквания за сексуално насилие и тормоз, се изправя пред съда в Париж в понеделник следващата седмица за сексуално посегателство над две жени по време на снимки на филм през 2021 г., съобщи АФП, предава БТА.

Адвокатът на актьора - Жереми Асу, потвърди пред АФП, че клиентът му ще се яви в съда.

Едната от двете жени, филмова декораторка, подаде жалба през февруари 2024 г. за сексуално посегателство, сексуален тормоз и сексистки обиди по време на снимките на филма Les Volets Verts на Жан Бекер през 2021 г., в резултат на което започва разследване. Тя иска обезщетение от 30 000 евро.

"Клиентката ми очаква съдът да се произнесе, че Жерар Депардийо е сериен сексуален насилник", каза пред АФП нейната адвокатка .

Актьорът ще бъде съден и за сексуална агресия, за което го обвинява друга жена, помощник-режисьор на същия филм.

Снимките на Les Volets Verts белязват и актрисата Анук Гринбер, която в интервю за АФП казва, че Жерар Депардийо говори "мръсотии" от сутрин до вечер. "Когато филмовите продуценти наемат Депардийо за даден филм, те знаят, че наемат насилник", увери тя.

Актьорът, който е един от колосите на френското кино, е обвинен в сексуално насилие и тормоз от около двадесет жени. Френската актриса Шарлот Арну беше първата, която подаде жалба и срещу него беше заведено дело за изнасилване и сексуално посегателство. В Париж продължава и разследване по жалба на бивша филмова асистентка, която обвинява Жерар Депардийо в сексуално посегателство през 2014 г. Испанската журналистка и писателка Рут Баса обвини Жерар Депардийо, че я е изнасилил през 1995 г.

"Никога, абсолютно никога не съм насилвал жена", увери актьорът в отворено писмо, публикувано във френския ежедневник "Фигаро" през октомври 2023 г.

Обвиненията срещу Жерар Депардийо разделиха френското общество, като някои жени го възприемат като символ на неспособността на страната да се справи със сексуалните посегателства, извършвани от влиятелни мъже.

Други, сред които френският президент Еманюел Макрон и известни актьори, се обявиха в защита на Депардийо. "Той е невероятен актьор, гений на своето изкуство", каза държавният глава в края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мръсник

    7 3 Отговор
    " Жерар Депардийо говори "мръсотии" от сутрин до вечер". 75 годишен дядо. :))))))))))))))))
  • 2 Остана ли вече някой

    11 0 Отговор
    Който да не е обвинен в сексуално посегателство? И все се сещат 30-40-50 години по късно
  • 3 Лена съм от парапета

    11 0 Отговор
    И аз ще врякам за сексуално посегателство ако не ми дават кинти
  • 4 мнение

    13 1 Отговор
    Всичко е за пари. Що не са се оплакали веднага? Сами се натискат за роля, за работа или да се отъркат в звездите и славата им и после - олеле. Аман от "моралистки". Опипал я в асансьор, или казал нещо пиперливо и хайде секс тормоз. Не им вярвам!
  • 5 А ТАКЪВ

    2 5 Отговор
    Чичо Демби,оцапа гащите....хахахаха.....
  • 6 Стара чанта

    2 7 Отговор
    Изпе.кал дядка - алкохолик !
  • 7 хр. грозев предателят

    2 0 Отговор
    Това е Англосаксонски стил не помня кога беше , както и не помня къде беше но той се опита или ме изнасили като подробностите също не помня . Може да е било преди 25 или 30 години тези неща съм забравила ? (нищо не помни само помни, че е била изнасилена и сега се сетила ?) .
  • 8 Бай араб

    0 0 Отговор
    Супер хубаво.Тоя предател веднага в затвора.
  • 9 този смешник се върна от Русия

    0 0 Отговор
    в знак на протест срещу войната и сега да му вземат париците кифлите влезли в леглото