Last news in Fakti

19 Януари, 2023 15:45 1 325 3

Мет Гала 2023 ще почете паметта на Карл Лагерфелд

  • мет гала-
  • карл лагерфелд-
  • почит-
  • дрескод-
  • благотворителен бал

Сред водещите на вечерта ще бъдат Микаела Коел, Роджър Федерер, Пенелопе Крус, Дуа Липа, Ана Уинтур

 Мет Гала 2023 ще почете паметта на Карл Лагерфелд - 1
Снимка: БГНЕС

Звезди от света на киното, телевизията, спорта, музиката и модата ще бъдат водещи на тазгодишната благотворителна гала вечер в музея "Метрополитън", която ще се проведе на 1 май, съобщи АП, предава БТА.

Събитието ще бъде посветено на Карл Лагерфелд.

Сред водещите на вечерта ще бъдат Микаела Коел, Роджър Федерер, Пенелопе Крус, Дуа Липа, Ана Уинтур.

В сряда беше обявен и дрескодът за събитието. Не е изненадващо, че той е "почит към Карл". Покойният моден дизайнер Карл Лагерфелд работеше за "Шанел", "Фенди", "Клое". Германският моделиер почина на 85 години през 2019 г.

Изложба в Института за костюми на "Метрополитън" под надслов "Карл Лагерфелд: Линия на красотата" ("Karl Lagerfeld: A Line of Beauty") ще покаже 150 модела на дизайнера, както и оригинални скици, рисувани от него.

Благотворителното събитие традиционно се провежда в първия понеделник на месец май има за цел набиране на средства за Института за костюми на музея за изкуство "Метрополитън". В същото време галавечерта е светското събитие на годината в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БРАВО
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ПОЧИНАЛ е от РАК на ПАНКРЕАСА

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.