Last news in Fakti

2 Март, 2023 15:15 2 274 3

Кой е най-малкият хотел в света? (СНИМКИ)

  • най-малкия хотел-
  • йордания-
  • кола-
  • vw bettle

Mъж от Йордания е превърнал своята очукана мъничка кола в хотел

Кой е най-малкият хотел в света? (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Когато старият ни автомобил повече не иска да работи, обикновено ние се отказваме от него. Но не така смята Мохамед "Абу-Али" Ал Малахийм. Той живее в пустинното село Ал Джая в Йордания и е превърнал своята очукана мъничка кола в хотел, съобщи NOVA. Да, хотел, при това имащ претенцията за най-малкия хотел в света. Това е "VW Beetle" - наречен така от своя собственик.

„Това село е моята родина, тук съм роден, тук съм израснал, тук съм живял“, казва Ал Малахим.

До голяма степен изоставен от жителите си, напуснали в търсене на по-модерен начин на живот, Ал Джая се намира близо до Ал Шубак, дом на внушителен замък от 12-ти век.

Посетителите на района се регистрират във хотел VW Beetle, откакто той отвори ръждясалите си врати, след като се "пенсионира" през 2011 г.

Малкото хотелче е обзаведено от дъщерята на Абу Али с ръчно изработени, бродирани чаршафи и възглавници, украсени с традиционни шарки и с цветни мъниста.

Според Абу Али една нощувка тук е толкова удобна, че е еквивалентна на нощувка в петзвезден хотел.

Табела отстрани на VW го обявява за „най-малкия хотел в света“ – титла, която според Световните рекорди на "Гинес" е присъдена на широкия 2,5 метра хотел "Eh'häusl" в Амберг, Германия. "Eh'Häusl" е с площ от само 53 квадратни метра и е построен е преди почти три века. Макар и тесен, той е достатъчно висок, за да побере спалня, баня, трапезария и хол.

Разбира се, фактът, че този хотел фигурира в "Гинес" като най-малкият в света, това по никакъв начин не пречи и на неговия собственик и на посетителите да оспорват решението, и да смятат "VW Beetle" за първенец в тази класация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лют пипер

    5 2 Отговор
    Кой е най-малкият хотел в света ли? Палатката ми на морето.
  • 2 Соваж бейби

    6 2 Отговор
    А не това ще да е само за нощувка хаха ,къде е тоалетната и банята ???Сменя ли чаршафите след всеки клиент не е хигиенично болести разни,гъбички....
  • 3 бай Пердах

    1 1 Отговор
    „най-малкия хотел в света“ е входния пристан на една моя приятелка.