Last news in Fakti

10 Август, 2023 14:56 976 7

Арнолд Шварценегер записа първата си аудиокнига (СНИМКА)

  • арнолд шварценегер-
  • шварценегер-
  • актьор-
  • аудиокниги-
  • книга

"Чета ужасно", признава екшън звездата, която страда от дислексия

Арнолд Шварценегер записа първата си аудиокнига (СНИМКА) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вече няколко десетилетия Арнолд Шварценегер е вдъхновение за милиони хора по света. Кариерата му започва като седемкратен носител на титлата за бодибилдинг Мистър Олимпия, после превзема Холивуд, а в един момент става и губернатор на щата Калифорния.

Въпреки всичките си успехи и постижения, световната звезда има и своите недостатъци - той страда от дислексия и не се притеснява да сподели това с последователите си в социалните мрежи, пише ladyzone.

"През 1950-те години не се знаеше много за дислексията. Когато ме караха в училище да чета на глас, беше катастрофално. Удряха ме с линийката, защото не се справях", признава Шварценегер.

През 2012 г. той записа на аудио само малка част от своята книга "Total Recall: My Unbelievably True Life Story". Останалото бе прочетено от професионални актьори.

Оттогава до днес обаче пазарът на аудиокниги нарастна главоломно и 76-годишният Арнолд е положил неимоверни усилия, за да запише цялата си нова книга "Be Useful: Seven Tools for Life", излизаща на пазара на 10 октомври.

"Мога да ви кажа, че съм фантастичен във всичко, но ще излъжа.
Току-що завърших записа на аудиокнигата си "Бъди полезен". Тя излиза на 10 октомври. Мога да ви кажа колко невероятно беше да седна и да запиша собствените си думи, но истината е, че се страхувах от това.
Ето моята тайна: аз чета ужасно. През 50-те години на миналия век в Австрия не се говореше за проблеми с ученето, така че през повечето време, когато ме помолеха да чета на глас в клас, това беше просто катастрофа и ме удряха с линийка. Но сега знам, че съм с дислексия.
Когато се подготвям за филм, чета сценария отново и отново в продължение на месеци, докато не запомня всеки ред. Имам нужда от време и повторения, за да се ориентирам в думите.
Казаха ми, че авторите подготвят книгите си за 2 или 3 дни в студиото. Помолих за звукозаписното оборудване вкъщи и им казах, че ще правя по 20-30 страници на ден. Така можех да се записвам при режисьора и продуцента два пъти на ден за по-кратки сесии, а между тях можех да тренирам нонстоп.
В този процес използвах собствените си уроци.
1. Позволих си да се страхувам и да се оплаквам за минута, но след това се принудих да се раздвижа, защото отричането нямаше да доведе до запис.
2. Направих толкова много повторения, че не можах да ги преброя. Разделих го на малки части, знаейки, че малките победи се натрупват в големи победи, или в този случай - в цяла книга.
3. Имах помощта на фантастичен екип. Моят собствен екип, но също и продуцентите и режисьорите Нитя, Дани и Крис, както и Ерик, който подготви оборудването. Всички ние се нуждаем от помощ, никой от нас не се е справил сам.", написа Шварценегер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боклук

    1 1 Отговор
    Господин Ваксинатор му е време да се връща към земята и да си седи на опашката за хляб!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Село Казанлък

    1 0 Отговор
    Ако ще и още 100 книги да напише си остава един културист и екшън герой че от БЛУТКАВИ ФИЛМИ.
  • 4 ☠️☠️☠️☠️☠️☠️

    1 0 Отговор
    Никога не съм му ХАРЕСВАЛ ФИЛМИТЕ И ФИЗИОНОМИЯТА .
  • 5 😈😈😈😈

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боклук":

    Якоооо ме разсмя.
  • 6 🥨🥨🥨🥨🥨🥨

    1 0 Отговор
    За товалитака говори на английски. Австриеца с най лошите филми правени някога.
  • 7 Червената Соня

    0 0 Отговор
    Фентъзи филмите от поредицата за Конан бяха много популярни навремето, обаче в Total recall беше набит от Шарън Стоун, а после я гръмна в десятката, което си е дискриминация по полов признак.