Last news in Fakti

14 Август, 2023 08:12 1 913 4

Магическата енергия на сътворението изпълва днешния ден

  • лунен календар-
  • астропрогноза

Много прекрасни неща могат да се случат днес

Магическата енергия на сътворението изпълва днешния ден - 1
Снимкa: Shutterstock

Фаза на Луната: последна четвърт, намаляваща

Луна Луната е в знак Рак до 13:37 ч. на 14 август

При Луната в Рак настроението е променливо и нестабилно, прави ни чувствителни и лесно раними. Нашите преживявания стават по-важни от случващото се във външния свят. Силата, която доминира в този период, често потиска самочувствието и води до безпокойство. Най-доброто време да създадем уют у дома, за занимания със семейството и грижи за близките хора. В дните на Рак са особено уязвими гърдите, млечните жлези, черният дроб и жлъчния мехур. Възможно е да се появят нарушения във функционирането на стомаха и на цялата храносмилателна система. Може да почувствате увеличение на апетита. Луната се движи на празен ход от 10:47ч до 13:37ч, време, в което не се препоръчва да започвате важни неща.

В 13:37 ч. Луната преминава в огнения знак Лъв.

Лунен календар: 28 лунен ден от 04:04 ч. на 14 август до 05:07 ч. на 15 август

Денят е изпълнен с магическата енергия на сътворението. Възможно е днес да ви се случи нещо, което да обърне напълно живота ви. В този ден се свързват душите на живите същества в едно цяло. Много прекрасни неща могат да се случат днес. Не се затваряйте пред света около вас. Почувствайте вибрацията му, усетете невидимата връзка на времето и разстоянията. Този лунен ден може да се нарече окончателен. Това, което "посяхте" по-рано, дава своите плодове. Всичко, което сте направили, за да постигнете целта, днес придобива пълни очертания. Чудесно време за комуникация и всякакви социални контакти, особено ако сте в добро, благоприятно настроение. Всяко общуване ще донесе радост, новите запознанства ще се превърнат в приятни и полезни контакти, а общуването в семейството ще укрепи връзките. Днес хората се характеризират с известна емоционална непредсказуемост. Те могат да реагират остро на дреболии, които не заслужават внимание. Затова, когато говорите с шефа си, бъдете внимателни и коректни. Проследявайте всяка изречена дума, аргументирайте казаното, сдържайте емоциите. Въпроси за кариера, функционални отговорности и увеличение на заплатите не си струва да се обсъждат в този ден. Шефът ви ще счете този разговор за неподходящ и раздразнението му няма да позволи да чуе вашите аргументи.

Спортни съвети: Днес е чудесно време за умерени упражнения. Вземайки предвид факта, че възможността да се контузите през този период е в пъти по-висока от нормалното, докато спортувате, бъдете премерени и внимателни. Също така ще бъде чудесно да правите медитация. Гледайте как гори свещ или как тече водата, ако сте край някой поток, река. Това ще изчисти вашата аура, а енергийния потенциал ще се увеличи.

Домашни съвети: Двайсет и осмият лунен ден е подходящо време за домашна работа. Можете да правите всичко - от малко почистване до грандиозно обновяване. Превърнете старите си планове в реалност - днес няма ограничения за каквато и да е дейност. Тъй като пикът на активност ще дойде през втората половина на деня, вършете лека работа през първата половина, в противен случай можете да изразходите всичките си сили рано и ще загубите най-благоприятното време за активни действия. Направете нещо лесно и след обяд започнете да правите неща, които изискват по тежка физическа сила. Всяка ваша идея за подобряване на дома днес, дори и дългосрочна, ще завърши с успех и резултатът ще ви зарадва добре.

Хранене: Опитайте се да намалите количеството храна, което ядете. Днес е един от онези дни, когато не е нужно да претоварвате органите си. Според древните книги в края на четвъртия лунен цикъл се препоръчва извършването на очистващи процедури за организма, като първата стъпка към това е пълен отказ или минимална консумация на храна. Така че, ако решите да направите ден на гладно, опитайте се да започнете, като през цялото време пиете само пресни плодови сокове. Като алтернатива можете да добавите плодове и зеленчуци към вашата диета. Но днес силно се препоръчва да се изостави тежката храна, предимно месото.

Почивка и здраве: Днес е подходящо да обърнете голямо внимание на вашето здраве. Погрижете се за прочистване на тялото - направете клизма, откажете се от храна за днес, отидете на сауна, вземете вана с билкови отвари. На този ден прекомерното напрежение на очите не е приемливо. Днес те са много уязвими. Откажете се от четенето, работата на компютъра, текстовата комуникация в социалните мрежи за целия ден. Позволете си да се отпуснете и да се отдадете на блаженство - можете да спите цял ден, да слушате приятна музика, да се разхождате спокойно в парка. Отдихът на открито ще ви зареди с необходимата положителна енергия. За хората с хипертония денят е доста труден. Внимавайте за кръвното си налягане, не е нужно да работите усилено и да сте дълго време на слънце. Идеалният вариант е да прекарате този ден на брега на водоем, отдавайки се на съзерцание и релакс, пише Ивелина Пенчева в Novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    4 0 Отговор
    Днес , всички леки жени, ще си намерят балък , който да им гледа децата , и маминка! Хахаха!
  • 3 Констатираща

    1 0 Отговор
    Прекрасен ден, но не и за тези, които са доста натоварени, а и е начало на седмицата. Поне, който има възможност за почивка, ще има оправдание.😂
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор
    Да ме извини Венчето, тя е хубава жена, ама който вярва на тези измишльотини, не е в ред!