Last news in Fakti

14 Август, 2023 13:49 1 288 12

Заради обвиненията в тормоз и дискриминация: Лизо се прости с мечтата да пее на Супербоул

  • лизо-
  • супербол-
  • обвинения-
  • тормоз-
  • дискриминация-
  • танцьори

Лизо е отстранена от потенциалния състав на предстоящия Супербоул

Заради обвиненията в тормоз и дискриминация: Лизо се прости с мечтата да пее на Супербоул - 1
Снимка: EРА/БГНЕС

Американската певица Мелиса Вивиън Джеферсън, известна с псевдонима Лизо, се прости с мечтата да се представи пред публиката на Супербоул заради отправените към нея обвинения в тормоз и дискриминация, съобщи британският таблоид Daily Mail, цитиран от "Сега". Според изданието, след скандала организаторите на едно от най-големите спортни събития в САЩ – финала на първенството в Националната футболна лига, са оттеглили кандидатурата на рапърката в качеството ѝ на главен претендент да пее в паузата между полувремената на мача.

Преди дни три бивши танцьорки от шоуто на Лизо я обвиниха в създаването на враждебна работна среда и я съдят за дискриминация и тормоз. 35-годишната поп и рап звезда, която гради имидж на „икона на боди-позитивизма“, обиждала подопечните си на тема наддаване на тегло, а също така омаловажавала правата им на расова и религиозна основа, твърдят Кристъл Уилямс, Ноел Родригес и Ариана Дейвис. По-късно и бившият креативен директор на Лизо – Куин Уитни Уилсън, заяви, че е била третирана по аналогичен начин. Появиха се и допълнителни оплаквания от шестима нови обвинители, които са били част от турнето на певицата. Сред простъпките на „шефката“ било и незаплащане на труда на танцьорите. Вътрешен човек от Националната футболна лига на САЩ е информирал изданието, че при това деликатно положение разглеждането на възможността Лизо да изнесе шоу на Супербоул 2024 е отпаднало. „Разговорите Лизо да е част от празненствата на полувремето или да изпълни националния химн са мъртви сега, когато тя е в центъра на скандал“, твърди източникът след обвиненията, които носителката на "Грами" категорично отрича.

Годишното шоу на Супербоул се продуцира от Roc Nation – звукозаписната компания, собственост на 53-годишния рапър Джей Зи. След като делото срещу Лизо беше оповестено публично, той отмени своя предстоящ фестивал Made In America, където тя трябваше да бъде хедлайнер. Тъй като Лизо е отстранена от потенциалния състав на предстоящия Супербоул, който ще се проведе в Лас Вегас през февруари 2024 г., нейният екип е изправен пред необходимостта от отчаяна борба за спасяване на кариерата и репутацията ѝ.

Поне още шестима души от денс трупата на певицата Лизо я обвиниха в лошо отношение, след като миналата седмица три нейни танцьорки подадоха съдебен иск срещу нея за сексуален тормоз и обиди.

В токшоуто Good Morning America Родригес разказа, че е била заплашвана от рапърката, след като изразила загриженост относно безопасността и уважението по време на работа. Лизо дори ѝ налетяла на бой, но най-добрият ѝ приятел успял да я „възпре физически“. Дейвис пък свидетелства, че в Амстердам била принуждавана от нея да опипа участник в секс-шоу в квартала на червените фенери. Лизо организирала скандиране, защото тя многократно отказвала, също така карала хората от екипа си да докосват вибратори и да ядат банани, излизащи от вагините на „артистките“. Танцьорите се чувствали непрекъснато под заплаха от загуба на работата си и в крайна сметка Уилямс и Дейвис наистина били уволнени, а Родригес подала оставка от солидарност, възмутена от отношението към тях.

Лизо отговори на обвиненията с изявление, в което се казва, че последните дни са били трудни, тъй като нейната работна етика е била поставена под въпрос, а характерът ѝ е бил критикуван. Певицата подчертава, че никога не е имала за цел да накара някого да се чувства неудобно или подценен като част от нейния екип. „Не съм тук, за да ме гледат като жертва, но също така знам, че не съм злодеят, какъвто хората и медиите ме представят през последните няколко дни. Много съм открита в изразяването на себе си, но не мога да приема или да позволя на хората да използват тази откритост, за да ме изкарат нещо, което не съм. Няма нищо, което да приемам по-сериозно, от уважението, което заслужаваме като жени в света. Знам какво е чувството да те засрамват всеки ден и абсолютно никога не бих критикувала или уволнила служител заради теглото му“, изтъква в изявлението си звездата. Като добавя, че се отнася изключително сериозно към своята музика и живи изпълнения и отбелязва непрофесионализма на бившите си танцьорки.

В резултат на заведеното срещу Лизо дело от трите танцьорки певицата изгубила над 120 000 последователи в Инстаграм.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Умирам от смях

    12 1 Отговор
    Радвам се.
  • 4 Сила

    18 1 Отговор
    БИЗО е..... от бизон
  • 5 ХАХАХА

    11 2 Отговор
    И сега ФАЩ да приемат и те стамбулската ,та да не се оплакват от т.н насилие психическо ,расово т.н.
  • 6 надарена кака

    2 6 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 7 Човвка

    13 4 Отговор
    С. В. И. Н. Я
  • 8 Пешо

    9 2 Отговор
    Поредната Свиня
  • 9 Не е истина

    8 2 Отговор
    Тази в телото е супербол отвсякъде.....направо гюле
  • 10 Стефан Лъв

    5 1 Отговор
    Зрителите на Супербоул трябва да се радват,че тази много дебела певица няма да пее там.
  • 11 Дупничанин

    6 1 Отговор
    Кви са тия хипопотами, бе?!
  • 12 стара приказка

    3 0 Отговор
    Не знам какъв й е случаят на Лизо, не мога да съдя. Но ми се струва, че от много канселиране на хора, накрая ще останат най-правилните само дето никой няма да ги гледа.