Last news in Fakti

12 Септември, 2023 17:15 5 535 20

Върнаха момиче от училище заради обувки на Вивиан Уестууд

  • дете-
  • училище-
  • обувки-
  • вивиан уестууд-
  • англия

В резултат на това майката каза, че ще премести детето си

Върнаха момиче от училище заради обувки на Вивиан Уестууд - 1
Снимка: Shutterstock

Британката Мелиса Поуп има 11-годишна дъщеря, която облича по последна мода. Това обаче ѝ създаде проблеми в училище - детето беше върнато заради неподходящи обувки. В резултат на това майката каза, че ще премести детето си в друго училище.

Учениците, които посещават Grace College в Гейтсхед, се върнаха на училище тази седмица, както и милиони други деца в Обединеното кралство.

11-годишната Лейла, която беше обута с обувки на Вивиан Уестууд, което се оказа, че не пасва на дрескода на учебното заведение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тя пък

    17 11 Отговор
    намерила с обувки на коя дизайнерка да си обуе детето ?!
  • 2 Цъцъ

    21 11 Отговор
    По-скоро проблема е че е бяла и рижа, но все пак за да не ги обвинят в расизъм са си измисли това за обувките!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Алфа херинга

    27 9 Отговор
    Бяла пък носи черни обувки. Това е расистко в новият либерален свят. Естествено че ще я върнат.
  • 4 Гордостта на Тара

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Цъцъ":

    Освен че е бяла и рижа не изповядва ЛГБТ..
  • 5 Читател

    8 13 Отговор
    ТОВА Е ПРАВИЛНОТО,ДА СИ ПОСТРОИ УЧИЛИЩЕ ЩОМ МОЖЕ!
  • 6 Гост

    40 22 Отговор
    Това се наричат принципни правила, дума непозната за нашите ширини. Там няма "ти, знаеш ли кой съм аз?". Затова тези държави просперират.

    Коментиран от #10, #12, #14

  • 7 Соваж бейби

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Цъцъ":

    Не мисля така ,това е похвално което са направили от училището!Първо живи и здрави да са това семейство ,но не е хубаво да избиваш комплекси и на дете да го пратиш на училище с обувки колкото една минималн а или средна заплата в Европа.Има си децки магазин Кияби и още няколко ако е обувки от 20 евра и маратонки 35 евра няма да стане по проста от другите деца нали?Това е училище не седмица на модата Париж,Милано ....ако са потомствени барони да си държи детето в къщи и с частни учители ако иска и с пликчета Прада да ходи.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    8 9 Отговор
    Както в социалистическа България.
  • 9 Гост

    7 14 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    И, понеже някой нямат лев за обувки, дай ся, всички да ходим с цървулки. Ти, що не спреш да ходиш по ресторанти, ами не се храниш от кварталната баничарница?

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Гост

    25 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Същите правила ги имаше и през соца, но вие ги отхвърлихте, че ви били ограничавали човешките права.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Домакин

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    "Просперират" в посока халифат;-)?
  • 13 Соваж бейби

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Това са деца абсолютно съм против махане на униформа дори и обувки в този случай. Когато порасне ще носи и грим ако иска и гола по асфалта да се търкаля смо с мрков парфюм.Едно време как бяхме всички еднакви с униформа и в децкият магазин какво се предложи.Само дънки панака се предлагаха дори и те бяха забранени в училище.Имала съм и дънки от корекома ама ги носих ваканцията извън училище .А в повечето училища какво е момиче на 13 години не можеш го разбра ученичка ли е или тротоарка или на път за дискотека .Плюете по комунизма ама си имаше и позитвни страни,аз също не го одобрявам на 100 % но хубавите неща се затриха и дисциплината с изминалият строй .Трябваше да запазим позитивните неща

    Коментиран от #18

  • 14 РЗС

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Точно така! Страна с правила, не като България. Униформата е задължителна с определени училищни знаци! Не се носят бижута от никакъв вид в училище! Разбирам, че има хора дето могат да си позволят да си обличат децата в дрехи за няколко хиляди и на никой не му пука как си облечен в УК! Има хора, които могат да купят училище на децата си, но са скромни и не се правят на мутри! Това са образовани хора, а не заслепени от комплекси! Униформата е традиция, като се наредят децата в еднаква Униформа изглежда много добре, не знам вие какво мислите.

    Коментиран от #15

  • 15 Идън

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    Униформите за учениците са скъпи и две униформи са малко за седмица- те трябва да се перат и гладят.Обувчиците на това дете не нарушават дрескода- това са детски обувки- въпросът е в това,че са скъпи и създават неравнопоставеност между децата.Но тя съществува и извън училището в живота. Майката възпитава грешно детето поднасяйки му скъпи неша-любовта не се измерва с тях.

    Коментиран от #16, #20

  • 16 РЗС

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Идън":

    Не съм съгласен с теб. Цялата униформа на моето дете струва 70 паунда(пола с полугорница, риза, вратовръзка, чорапи, обувки и сако) взели сме 2 комплекта за 140 паунда. Хора с доходи до 12 хиляди на година получават 300 паунда помощ от държавата. Останалите нямат проблем да покрият 140 паунда. Преди началото на годината идва производител на униформи и всички купуват от там. Униформата има специфични цветове, които са задължителни. Обувките на това дете от статията са със специфични знаци на дизайнера. От училището на моето дете ни направиха забележка, че панделката на косата й трябва да е зелена и никакъв друг цвят, но не са я връщали от училището. Може би майката си е правила оглушки няколко пъти преди този случай. Правилата са за всички!

    Коментиран от #19

  • 17 РЗС

    3 0 Отговор
    Давам ви пример за действията на образованите хора в УК. Правихме ремонти на собственик на 5 етажна къща в центъра на столицата с огромен двор и двоен гараж. Къща, която струва няколко милиона паунда. Собственика има в гаража ягуар xf, а аз карах 7ма серия от същата година, значи имах по луксозна кола от него,а той е с едни 10тина милиона напред пред мен. Дъщеря му е на 18 и работи като продавач консултант в супермаркета до тях при положение, че с парите и имотите на родителите си може да не работи доживот. Хората бяха супер възпитани и скромни, в същото време в къщата им всичко беше в ламперии и мебели от масив, като само стълбището струва 250 хиляди ако не и повече. Хората се обличат в поло раулф, което не е нито версаче нито долче и габана.
  • 18 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Соваж бейби":

    Да, съгласен съм, че трябваше да запазим позитивните страни на него строй, колкото и малко да бяха, но вие залитате в другият край на проблема. Дайте сега, като някой деца са по-умни от други, да се правят на глупави, че да не се дразнат останалите. Щом Пешо не е могъл да отговори на въпросите на учителката, дайте и Сашо да не отговаря, за да не се засегне Пешо. Толерантността си има граници, иначе се изражда в нещо страшно. Да вкараш децата в униформи е своего рода оеднаквяването им, като на конвейр, и отричане специфичните особености и индивидуалността на всяко от тях.
  • 19 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    12 000 паунда годишно казвате, че са прагът за подпомагане от държавата. При 70 паунда на униформа, това означава, че с тия пари могат да си купят 171 униформи.
    В България, при МРЗ 780 лв, или 9360 лв годишно, униформата на ученика е към 100 лв. Това означава, че тукашният, за социално подпомагане родител, може да си купи към 94 униформи с годишната си заплата.
    Не е по темата, но ми стана интересно съпоставянето на числата.
  • 20 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Идън":

    Да, да се възпитават децата в охолство и прахосничество, както и в демонстриране на превъзходство е грешно.
    Но, тези деца на обяд ще излязат от училището, след което ще се преоблекат, което с каквото има, и ще се съберат пак на игралната площадка, където отново по-богатите ще са облечени по-скъпо от по-бедните. И къде остана файдата от училищното оеднаквяване?
    Училищните "експерти" са наясно, че няма как с тия униформи да премахнат неравенството между децата. Просто се уреждат едни поръчки за нечии бизнес с униформи.