Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 17:15 2 524 6

Ако искате да спите по-добре, сложете някое от тези растения в спалнята си

  • стайни растения-
  • цветя-
  • сън-
  • спалня-
  • безсъние-
  • кислород

10 растения за по-приятен, пълноценен и здрав сън

Ако искате да спите по-добре, сложете някое от тези растения в спалнята си - 1
Снимка: Shutterstock

Със сигурност дори децата знаят, че растенията произвеждат кислород през деня и въглероден диоксид през нощта.

В тази връзка стайните цветя, особено големите, не трябва да се поставят в спалнята.

Въпреки това, ще бъдете приятно изненадани, че има видове, които могат да произвеждат кислород дори през нощта. Тук, те могат и трябва да бъдат поставени в спалнята, пише bukvarche.bg.

Алое вера

Всички познават това растение като домашен лекар и не всеки е наясно, че през нощта то отделя голямо количество кислород. В същото време се размножава лесно и е непретенциозно.

Сансевиера

Дълги, кожести листа, подобни на опашката на щука, също може да бъде поставено в спалнята. В крайна сметка, то не само ще произвежда кислород през нощта, но и ще пречисти въздуха.

Нийм

Това е естествен пестицид, който ефективно почиства въздуха от вредни примеси, патогенни бактерии, отблъсква комари и мушици.

Свещен босилек

Това растение може да се използва не само като подправка. Ярката му миризма облекчава психологическия стрес, премахва нервността и лекува нервните клетки.

Орхидея

Прекрасно растение, което е не само украшение за всеки дом, но и отличен генератор за кислород и пречиствател на въздуха. Не забравяйте да поставите няколко саксии с това цвете в спалнята.

Оранжев гербер

Перфектно почиства въздуха, предотвратява развитието на много заболявания, като настинки, рак. Отглеждането на гербер в спалнята ще ви осигури добър сън.

Фикус Бенджамина

Това растение е мощен източник на кислород, помага при лечението на астма, диабет, запек.

Коледен кактус

Растение, което цъфти през декември, но е полезно за човека през цялата година. В края на краищата, то е в състояние да произвежда кислород през нощта, осигурявайки ви пълноценен сън.

Палма

Тези растения често могат да се видят в болници, клиники, в спешни отделения. Всичко това, защото те перфектно премахват замърсяванията във въздуха и дават спокойствие.

Каланхое

То отделя кислород не само през деня, но и през нощта. В допълнение, сокът му има успокояващ ефект. Изберете едно или повече растения, поставете ги в спалнята и се насладете на добър сън.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    2 0 Отговор
    Супер за алергии...
  • 2 Ако искате да спите добре,

    8 0 Отговор
    сложете няйое от тея разстения в спалнята си:
    1-Индийски коноп.
    2-Опиев мак.
  • 3 Жунгла

    0 0 Отговор
    Филодендрони и папрати сложете.
  • 4 Идън

    4 0 Отговор
    Свещеният босилек не вирее на закрито и в малко пръст. Той не ухае когато цъфти и есента изсъхва.Изсъхналото се изрязва и се покрива с пръст.През пролетта пониква отново. Листата се берат преди да цъфне и се изсушават- за подправка и чай. Листата са кръгли и може да се потопи клонче във вода. Стаята ще ухае , а клончето пуска коренчета и може да се насади.След дъжд е нещо божествено. Тулси е другото му име и е различно от босилека .
  • 5 Винету

    0 1 Отговор
    Аз слагам омайниче , мушкато,бегония и момина сълза....

    Коментиран от #6

  • 6 Идън

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Винету":

    Мечката знае40 песни- 39 са за... круши.